Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos édeskenyér

Citromos édeskenyér
Citromos édeskenyér
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Stahl Judit egyik receptes könyvéből való. Nagy kedvenc, és eddig mindenhol osztatlan sikert aratott.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Valami fanyarabb, citrusos lekvárt ajánlanék hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivajazunk, és kilisztezünk egy őzgerincformát.
  2. Előmelegítjük a sütőt.
  3. Kézi robotgéppel összekeverjük a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és az aromákkal. Ezután hozzáadagoljuk a joghurtot, az olajat és a citromok héját is. Jól kikeverjük.
  4. Gyorsan összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd ezt is hozzáadjuk a masszához. Beleszórjuk a mandulát és a csokilencsét, hamar átkeverjük, majd beletöltjük az előkészített sütőformánkba.
  5. 40-45 perc alatt készre sütjük úgy, hogy az első 15 perc után alufóliát borítunk az illatozó édeskenyerünk tetejére.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 12x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 259
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Afraa

Mióta szakács: 2010.04.17.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos kuglóf, citromkenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

933
mandula 5 dkg
tojás 3 db
cukor 1 bögre
joghurt 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
citrom aroma 2.5 ml
vaníliaaroma 0.5 teáskanál
citromhéj 2 citromból nyert
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 2 bögre
sütőpor 2 tk
csokoládédara 3 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál