Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-fehérboros lazac és kagyló

Citromos-fehérboros lazac és kagyló
Citromos-fehérboros lazac és kagyló
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány nappal ezelőtt a facebook oldalra feltöltöttem egy nagyon aranyos képet, ahogy számtalan kiscica figyeli a mólón, ahogy az éjszakai halászatból visszatért csónakokban válogatják a halakat. S a cicák csak várták a finom falatokat. Ha a kiscicáknak nem is készítettem, azért most veletek megosztanék egy nagyon finom és könnyen elkészíthető, tengeri élőlényekből álló vacsorát.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tengeri élőlényeket egy nagy darab alufóliára tesszük egymás mellé. Megsózzuk és megborsozzuk mindkét oldalukat, majd a tetejére szórjuk a petrezselyemzöldet és a rozmaringot, s meglocsoljuk olívaolajjal.
  2. Majd citromlevet nyomunk rájuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az alufólia szélet felhajtjuk, hogy ne folyjon ki a bor, és felöntjük annyi fehérborral, hogy ¾ részt elfedje a tengeri élőlényeket. A tetején összezárjuk az alufóliát, hogy ne engedje ki a gőzt, majd előmelegített sütőben 30 percig pároljuk. Ekkor kinyitjuk a tetejét és 10 perc alatt kicsit megpirítjuk az összetevőket.
  3. Olívaolajas, sós, borsos, citromos zöldsalátával tálaljuk. Természetesen a tengeri élőlények változhatnak, nyugodtan lehet rákot tenni bele, előfőzött feketekagyló belsejét, stb., nekem most ez volt itthon.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 414
elküldve: 3
receptkönyvben: 123
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

könnyed tengerparti vacsora, citromos kagyló és lazac, vadlazac fehérborosan, fokhagymás kagyló citromosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

324
lazac 10 dkg
feketekagyló 10 dkg
2 csipet
négyszínű bors 2 csipet
fehérbor 7.5 ek
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 5 szál
rozmaring 1 teáskanál
limelé 0.25 lime-ból nyert
olívaolaj 2 teáskanál