Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-fokhagymás csirke

Citromos-fokhagymás csirke
Citromos-fokhagymás csirke
150 perc / előkészület: 20 perc sütés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden nap elgondolkoztató, hogy milyen újdonságot dobjunk fel az asztalra, hogy jóízű ebéd legyen belőle. A férjemnek nagyon ízlett Nigella Lawson eme receptje, és én elkészítettem neki. Jól sikerült, és a dicséret nem maradt el.

hozzávalók / 4 adag

Csirke

Édesurgonya köret

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). Tegyük a csirkecombfiléket egy magas falú tepsibe a fokhagymával, a citrommal és a kakukkfűvel együtt (a leveleket egyszerűen húzzuk le a száráról, és egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz).
  2. Locsoljuk meg az olajjal, a kezünkkel jó alaposan forgassuk össze, majd rendezzünk el mindent egyenletesen a tepsibe.
  3. Locsoljuk meg a fehérborral, őröljünk rá frissen egy kis borsot, sózzuk meg, fedjük le szorosan alufóliával, és tegyük a sütőbe 2 órára, hogy a lassú tűz jól kihozza és összeérlelje az ízeket.
  4. Ezután vegyük le a fóliát, tekerjük fel a sütőt 200 °C-ra grillezőre, és süssük gyönyörű aranybarnára, hogy csodálatosan ropogósra süljön.
  5. Az édesburgonyát megmossuk, és sütőben süssük puhára kb 20 perc alatt. Kicsit hűl, majd a héját leszedjük,és összetörjük a vajjal és fűszerekkel egy burgonyatörővel. Ezután szitán áttörjük,hogy sima krémes állagú legyen a püré. Kevés zsíros tejszínnel dúsítsuk, de ez el is maradhat. A csirke mellé ezt kínáljuk köretként.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 307
elküldve: 2
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres citromos csirkecomb, csirkecomb édesburgonyával, fokhagymás-citromos csirkecomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

817
csirke felsőcomb 1 kg
fokhagyma 1 fej
citrom 2 db
kakukkfű 1 csokor
olívaolaj 3 ek
fehérbor 1 dl
bors 1 kávéskanál
2 kávéskanál
édesburgonya 1 kg
szerecsendió 1 késhegynyi
fehér bors 1 késhegynyi
vaj 5 dkg
gyömbérpor 1 csipet
1 kávéskanál