Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-fokhagymás csirkecomb

Citromos-fokhagymás csirkecomb
Citromos-fokhagymás csirkecomb
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bulira való főzésem harmadik fogása. Nagy szerencsémre Olaszné Anci szakács kolléganőnk segítségével, az Ő jó tanácsait követve "fényesre csiszoltam" a csirkéket. Így tudtam szállítani, és jól viselték a várakozást is.

hozzávalók / 12 adag

A pácoláshoz

A sütéshez

Az aszpikhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pácot összekeverjük és jól belemaszírozzuk a combakba. Lezárható tasakban a hűtőbe tesszük legalább egy napra. 
  2. A hűtőből elővett csirkecombokat tepsibe fektetjük, rápergetünk kevés sót, kevés kacsazsírt (olajat) öntünk alá és sütöben lefóliázva fél órát sütjük, majd a fóliát levéve szépen megpirítjuk.
  3. Tálra rendezve alufóliát tekerünk a végére.
  4. Aszpikkal átkenhetjük, mert szép fényes lesz, és nem szárad ki.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 x 2 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 007
elküldve: 1
receptkönyvben: 174
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csirkecomb, sült csirkecomb, citromos csirkecomb

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

614
csirkecomb 15 db
vaj 25 dkg
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 2 citromból nyert
fokhagyma 10 gerezd
1 ek
bors 1 tk
petrezselyem 1 csokor
1 teáskanál
kacsazsír 15 dkg
víz 1.5 dl
csirke alaplé 1 dl
zselatin 1 ek