Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-fokhagymás flekken

Citromos-fokhagymás flekken
Citromos-fokhagymás flekken
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szép tarját vettem. Kicsit dobtam az ízén a citrommal a hagyományoshoz képest. Köretnek pedig mustáros, kelkáposztás, baconos krumplipürét készítettem, a tőlem megszokott vaskos kalóriákkal.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket beolajozzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, ráreszeljük a fokhagymát és a citrom héját. Zacskóba tesszük, rácsavarjuk a citrom levét, és hűtőbe tesszük 3-4 órára pácolódni. Néha megforgatjuk a zacskót, hogy mindenütt érje a pác a húst.
  2. Sütés előtt fél órával kivesszük, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen, és csak közvetlen sütés előtt sózzuk.
  3. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, és a húsok mindkét oldalát 2,5-3 perc alatt megsütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 479
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos tarja, mangalica tarja sütőzacskóban sütve, citromos-fokhagymás tarja sütőzacskóban sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

502
mangalica tarja 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
napraforgó olaj 0.5 dl