Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-fűszeres sertés csicserisalátával

Citromos-fűszeres sertés csicserisalátával
Citromos-fűszeres sertés csicserisalátával
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyok egy húst salátával típus... sőt! Ez volt életem első ilyen ételpárosa, pedig annyira nem vagyok már mai csirke :-D BBC GoodFood-ban láttam ezt az étket és a csicseris saláta izgatott. Meg kell valljam, jó ez az étel! Khm, nekem ugyan rizs is kellett hozzá, hogy jól lakjam, de simán jegyzem ezután a repertoárba. Legközelebb inkább csirkével készítem, mert az hamarabb átsül. Grillen is jó lehet!

Frissen nem tudtam fotózni, ez a húson látszik - de ez ne vegye el senki kedvét! Kellemes nagyon a fűszeres-fokhagymás-citromos íz a húson és salátaöntetként.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az újság szerint szuperegészséges, a napi ajánlott vitaminbevitel 2/3-ának felel meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A páchoz az olajat, a zúzott fokhagymát, a citrom héját és levét összekeverjük. Felaprítjuk a fűszereket, hozzákeverjük.
  2. A húsokat sózzuk, borsozzuk. Megforgatjuk a pácban, ha van időnk legalább 30 percre állni hagyjuk benne.
  3. Egy teflonserpenyőt felforrósítunk, a páctól lecsepegtetett húsokat pirosra sütjük benne, oldalanként 4-5 perc alatt (nekem ennyi idő alatt nem puhult át kellően a sertéshús, így lefedve pároltam még rajta).
  4. A húst kiszedjük, a serpenyőbe tesszük a maradék páclevet és a vékonyra szelt lilahagymát. Hozzáadjuk a vizet és az ecetet, valamint a kiszedett hús alatt összegyűlt szaftot. Nagy lángon forraljuk, amíg a hagyma megpuhul és besűrűsödik a szaft.
  5. A salátamixet tálba tesszük, a leöblített csicserikonzervet hozzáadjuk, majd ráöntjük a szaftot. Átforgatjuk a salátát.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 807
elküldve: 1
receptkönyvben: 177
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres sertéskaraj, csicseriborsó-saláta sertéssülttel, citromos sertéskaraj salátával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cszsolt
cszsolt Sun, 2013-04-21 15:12

Elkészítettünk ma ebédre a párommal, pulykamellből és azt kell mondjam, állati finom volt. Nagyon jó kis recept! A citrom és rozmaring nagyon illenek egymáshoz, plusz én kicsit több fokhagymával bolondítottam. :-) Köszi a receptet!

571
sertés rövidkaraj 40 dkg
olívaolaj 1 ek
citrom 0.5 db
fokhagyma 2 gerezd
zöldfűszer 3 ek
lila hagyma 1 kis fej
víz 3 ek
ecet 2 ek
salátakeverék 40 dkg
csicseriborsó 40 dkg