Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-gyömbéres lazac

Citromos-gyömbéres lazac
Citromos-gyömbéres lazac
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors ebéd.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lime és citrom levét és reszelt héját összekeverjük a reszelt gyömbérrel, az olívaolajjal, egy tálban ebbe a páclébe tesszük a lazac szeleteket, és hűtőben 1-2 órán át pácoljuk.
  2. Vajat forrósítunk, beletesszük a megpácolt lazacot, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
  3. A hátramaradt vajhoz hozzáöntjük a páclevet, és felforraljuk, hozzákeverjük a tejszínben elkevert keményítőt, és besűrítjük.
  4. A lazacot kifőtt tésztával és a citromos szósszal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 570
elküldve: 38
receptkönyvben: 461
elkészítve: 45/54
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres lazac, citromos lazac tejszínes mártással, pácolt lazac

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodia1
Kodia1 Thu, 2013-12-26 21:26

Erre esett a választás karácsonykor. Isteni finom volt, csak a tésztával nem esett olyan jól, mint krumplival :-)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-12-27 22:33

Én a szósz miatt gondoltam tésztára, de széles palettán lehet köretet választani. Egy jó zöldségköretet is el tudok képzelni hozzá, mivel a lazac elég tartalmas húsú.

endivia
endivia Sun, 2013-01-20 14:54

A mézet mihez használjuk? A páchoz vagy később a szószhoz? Köszi :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-01-20 18:05

A szószhoz. De a páchoz is el tudom képzelni, mert akkor a hal külsején karamellizálódik. Ki fogom így is próbálni. Üdv: Évi néni

IldiTweety2
IldiTweety2 Fri, 2012-12-28 00:37

Szuper recept! Én a páclébe belecsempésztem egy kis narancsot is. Finom, citrusos.....
Egyszerű, gyors és nagy sikert aratott! :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-12-29 07:49

Köszönöm szépen. Biztosan ínycsiklandóvá tette a narancs,. Jó ötlet. Gratulálok. Szép napot! Üdv: Évi néni

892
lazac 50 dkg
lime 2 db
citrom 0.5 db
méz 1 ek
gyömbér 1 ek
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
főzőtejszín 2 dl
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
tészta 30 dkg