Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos habos torta

Citromos habos torta
Citromos habos torta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Citrom minden mennyiségben :)! Már nagyon régóta ki szerettem volna próbálni valami jó citromos sütemény receptet. Emellett döntöttem, és nagyon nagy sikere lett a családban. Könnyű és finom :)!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot, és robotgéppel fehéredésig, jó habosra keverjük.
  2. Ezután hozzáöntjük az olvasztott margarint, majd a citrom lereszelt héját és kifacsart levét. Belekeverjük a sütőporos lisztet is.
  3. A tojások fehérjét felverjük, majd a habot óvatosan a tojásos-lisztes masszához keverjük.
  4. A tojáshabhoz a tojásfehérjéket elkezdjük verni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot, és ízlés szerint ízesítjük citromlével.
  5. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába öntjük, majd a tetejére kanalazzuk a cukros tojáshabot úgy, hogy körben egy kis peremet hagyunk.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük, nagyjából 30 percig. Amikor a tojáshab a tetején egy kicsit már megbarnult, akkor a forma fölé egy tepsit tolunk a sütőben.
  7. A krémhez a mascarponét összekeverjük a cukorral és egy kis citromlével, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
  8. Mikor a torta megsült, és kissé kihűlt, akkor kettévágjuk, és megtöltjük a mascarponés krémmel. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 149
elküldve: 4
receptkönyvben: 79
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromhabos torta, citromkrémes habos torta, habos torta citromos krémmel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

molnarm
mlnrmrta / molnarm Mon, 2014-06-30 14:57

Kedves Kingus! Mennyi citromot használsz külön-külön a tésztába, krémbe és habba? Ill. a mascarpones krém nem nyomódik ki a két réteg között?
Előre is köszönöm a válaszod, üdv, Márti

theodelinda
Kingus / theodelinda Thu, 2012-10-04 15:38

A tetején lévő tojáshab miatt kétségtelenül van hasonlóság! De azért nem egészen olyan. Ennél a sütinél a citrom a lényeg :):)!!

Mseee
Emese / Mseee Thu, 2012-10-04 21:09

hirtelen az a süti jutott eszembe róla! esetleg annak a receptjét nem tudod? mindenhol csak baracklekvárral készítve találom, viszont amit cukrászdában kapok, abban nincs:(

theodelinda
Kingus / theodelinda Thu, 2012-10-04 22:19

Igen, képről tényleg kicsit olyan :)! Felénk a cukrászdai is baracklekváros. Viszont most kicsit utána néztem, és azt találtam, hogy az eredeti osztrák receptben nincs lekvár. A két lap közé tejszínhabot tesznek, amit egy kis kávéval kevernek. Lehet ha kihagyod a lekvárt és csak sima tejszínhabot teszel bele, akkor az hasonlítani fog a cukrászdaira! Bár a kávés megoldás sem hangzik rosszul :)!!

903
tojás 4 db
cukor 14 dkg
margarin 8 dkg
finomliszt 12 dkg
citrom 1 db
sütőpor 1 csomag
mascarpone 500 g
cukor 2 ek
citrom 1 db
tojásfehérje 3 db
cukor 12 dkg
citrom 0.5 db