Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos habroló

Citromos habroló
Citromos habroló
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom nagy kedvence! Kárpátalján születtem, ahol ez a desszert nagyon népszerű volt. Szinte minden cukrászdában kapható volt. Nemrég eszembe jutott, hát elkészítettem. Kb. fél óra alatt eltűnt az egész adag!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát lisztes felületen vékonyra kinyújtjuk. Kb.1-1,5 cm csíkokra vágjuk.
  2. A tészta csíkokat kis átfedéssel rátekerjük a sütő rudakra úgy, hogy a rúd vége üres legyen. Ha teljesen betekernénk a rudat, a tészta rásülne, és nem jönne le róla. Az elejét is úgy kell alakítani, hogy ne legyen lyuk, hanem hegyes vége, különben kifolyik a töltelék.
  3. A tészta tekercseket bekenjük minden oldalról felvert tojással. Érdemes odafigyelni, hogy minden oldala meg dudora legyen bekenve tojással, mert akkor lesz szép, egyenletes sárga színe.
  4. Sütőpapírra tesszük, és 200 fokon (alul-felül sütés), kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, még melegen, óvatosan leszedjük tekercseket a rudakról, hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A 3 db tojásfehérjét elkeverjük a 7 ek porcukorral és 1 ek vízzel. Elektromos habverővel kb. 2-3 percet verjük, majd felrakjuk a vízgőz fölé, és további 12 percet verjük.
  6. Közben még egyenként hozzáadjuk a maradék 2 ek porcukrot. A masszának meg kell nagyobbodni, és besűrűsödni.
  7. A maradék 3 ek vízben feloldjuk a 2 ek citromlét, és hozzáadjuk a felvert masszához. (Egy kicsit lágyabb lesz tőle, de majd be fog sűrűsödni.) Vízgőz fölött még további 5 percet verjük, ameddig nem lesz megint sűrű. Gyakorlatilag "megfőzzük" a tojásfehérjét, így nem kell félni, hogy nyers lesz. Hagyjuk kihűlni.
  8. A krémet habzsákba rakjuk, és beletöltjük a tészta tekercsekbe. Tetejét porcukorral díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 780
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

dijuka

Mióta szakács: 2013.04.26.
8 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos roló, habroló, citromhabos roló, roló citromos habbal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

404
leveles tészta 2 csomag
porcukor 9 ek
víz 4 ek
tojásfehérje 3 db
citromlé 2 ek
tojás 1 db