Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos halleves rizzsel

Citromos halleves rizzsel
Citromos halleves rizzsel
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a görög módra, tojással és citromlével készített leveseket. Hallal is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, apró kockákra vágjuk. A halat falatnyi darabokra vágjuk.
  2. Az olajat egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, zellert és sárgarépát, kb. 2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük a vermuttal, hagyjuk egy kicsit elpárologni, majd hozzáöntjük a levest.
  3. Felfőzzük, hozzáadjuk a rizst, és lefedve kb. 15 percig főzzük. Most a hőmérsékletet alacsonyabbra állítjuk, hozzáadjuk a halat, és további 4-5 percig főzzük.
  4. A tojások sárgáját elkeverjük a citromlével, hozzáadunk 1-2 merőkanálnyit a forró levesből. A levest levesszük a tűzről, és a citromos-tojás keveréket hozzákeverjük.
  5. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 849
elküldve: 2
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

savanyú leves, zöldséges tőkehalleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

325
salottahagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
tőkehalfilé 300 g
olívaolaj 2 ek
Martini Bianco 50 ml
zöldség alaplé 1.25 l
jázmin rizs 100 g
tojássárgája 3 db
citromlé 4 ek
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint