Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos joghurtban pácolt csirkecomb

Citromos joghurtban pácolt csirkecomb
Citromos joghurtban pácolt csirkecomb
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Praktika újságban találtam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk és ráöntjük a citromlével összekevert joghurtot. Legalább fél napot hagyjuk a pácban.
  2. Tepsibe öntjük az olajat, belerakjuk a pácból kiemelt, megsózott-borsozott húst.
  3. Köré rakjuk a leszűrt kukoricát, fokhagymát és a meghámozott, cikkekre vágott krumplit.
  4. A friss rozmaringot kicsit megtépkedve rárakjuk vagy a szárítottat egyenletesen rászorjuk a húsra és a krumplira is.
  5. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe tesszük, 30 perc után levesszük a fóliát, és ropogósra, készre sütjük.
  6. Ha a fóliát levettük, kicsit érdemes átmozgatni a krumplit a kukoricával.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 061
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 365
elkészítve: 77/88
Facebookon megjelent: -

szakács

Klaudia

Mióta szakács: 2011.07.04.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült csirkecomb, sült csirke

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barackkompót
barackkompót Tue, 2016-12-13 13:38

A minap kigondoltam, milyen jó lenne csirkecombot sütni, viszont bevásárolni ma, főzni pedig holnap lenne időm, és, mivel kissé parás vagyok, nem szeretek fél napnál tovább nyers husit "pucéran" tartogatni. Pont ekkor köszönt szembe velem ez a recept, s már pácolódnak is a combok. Kíváncsi vagyok az végeredményre.:))

barackkompót
barackkompót Thu, 2016-12-15 13:37

Tegnap vacsorára elkészült, páromnak nagyon-nagyon ízlett, és szerintem is szuperjó lett. Köszönöm a receptet! :))

zizi59
zizi59 / zizi59 Sun, 2014-09-14 19:29

Köszönöm a receptet. Kis változtatással megcsináltam. Rengeteg a cukkinim, így azt kockáztam hagymával, három féle színű paprikával, koktélparadicsommal és enyhén előfőzött burgonyakockával. A zöldségre bazsalikom és fűszerkeverék került ( most éppen kebab ) A pácolt combokat rátettem......nem kellett senkit noszogatni a fogyasztásra :)))

schniki
Schniki / schniki Tue, 2014-08-26 18:49

Nos, ma ez volt nalunk a vacsora - aprobb valtoztatasokkal. Csirkecomb helyett filezett csirkemellel keszult es befuszereztem a pacolas elott, illetve en -a nalam mar bevallt modon- alacsony hofokon sutottem, igy 30 perc helyett 2,5 oran at keszult. Finom, omlos, enyhen citromos - mindenkinek izlett.

Juez
Juez / Juez Wed, 2014-08-20 18:33

Mai napi ebéd volt ez a csirke, nagyon kellemesen citromos, ilyet kerestem már régóta ( mondjuk csak sima rozmaringos sült krumplit készítettem hozzá, és ezzel lett tökéletesen olaszos, ami pont az én ízlésemnek megfelelő ). Köszönöm!

wiwievi
wiwievi Sat, 2013-11-02 01:24

Gratulálok a receptedhez, de föleg ehhez a kukoricás krumplihoz, valami isteni finom, vetekedik a husival.Köszi

animi
animi Sat, 2013-05-11 09:52

Szia. A joghurtos pácot le kell mosni a sütés előtt?

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Fri, 2012-05-25 13:54

Tegnap megláttam este ezt a receptet, és úgy gondoltam, hogy ma kipróbálom, gyors összeírtam a hozzávalókat, reggel megvettem. Fél 12 fele olvasom, hogy kell készíteni (mindig előre el szoktam olvasni, most valamiért nem), fél napot kell állnia... :o Nekem arra nincs időm! Nos, kíváncsi vagyok, mert több, mint egy órát állt a pácban, és ráadásul véletlen őrölt rozmaringot vettem. :S Majd megírom, mi lett belőle! :) Üdv: Ági

aetna
aetna Mon, 2012-04-16 20:41

Nagyon-nagyon finom! A kisfiam azóta kukorica "mániás"! :-)

LettiSz.
LettiSz. Sun, 2012-02-19 21:50

Pacolodik a husi - varjuk a vacsorat - biztosan siker lesz, nagyon gusztanak tunik!

Tibolya
Tibolya Fri, 2012-02-17 23:24

Pont ma vettem 4 db csirkecombot, amit simán megsütve hagymás krumplival akartam elkészíteni vasárnap ebédre. Úgy döntöttem inkább kipróbálom ezt a receptet, remélem finom lesz.

brownie58
brownie58 / brownie58 Sat, 2012-02-18 16:15

Hmmmmm, ez szombaton ebédre is isteni lett:) A só is és a bors is ott volt, ahol kellett, viszont 30 perc sütés nekem nem volt elég, lett belőle mégegyszer annyi!

kiscica0921
Klaudia / kiscica0921 Fri, 2012-02-17 23:02

Szia!
Őszintén megmondom ez nekem is feltűnt ,hogy nem pácolás előtt kell fűszerezni ,de mégis csak így csináltam. Bement a helyére a só is, és a bors is :)

579
csirkecomb 4 db
joghurt 3 dl
citromlé 1 citromból nyert
burgonya 1 kg
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1 szál
csemegekukorica 15 dkg