Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-joghurtos csirkemell

Citromos-joghurtos csirkemell
Citromos-joghurtos csirkemell
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez most egy egyszemélyes fogyókúrás ebéd, de mivel ennek amúgy is nagy sikere van, feltöltöm majd ezt is több főre optimalizálva általános körettel.

Bizonyára sokan meglepődnek a kukoricapelyhen, mint köreten. Nos, ez azért van, mert nem szeretem a rizst (csak tejberizs vagy rizsfelfújt formájában, de az meg tilos). Pedig ehhez az ételhez talán az dukálna. Mindenesetre így szerintem tápértékben még jobb is. Próbáljátok ki, megéri! :)

Macerásnak tűnhet a sok lépés miatt, de nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető étel.

Egy adag tápértéke:

  • energia: 423.72 kcal
  • fehérje: 43.83 g
  • szénhidrát: 38.89 g
  • zsír: 7.92 g

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús elkészítése: A csirkemellet vágjuk tetszőleges méretű darabokra.
  2. A két citromot vágjuk félbe úgy, hogy mindkettő közepéből 1-1 szép, vékony (3-4 mm vastagságú) szeletet ki tudjunk emelni. Ha találtunk nagyot, akkor ennek a közepéből vágjunk ki 2 vékony szeletet. 
  3. Egy kicsi, hőálló üvegtálat kenjünk ki kókuszolajjal. (Tényleg elég 1 g olaj!)
  4. A csirkemelldarabkákat rakjuk a tálba, a citromszeleteket negyedeljük, és rakjuk a husik közé. A tetejére körbe-körbe csorgassunk kevés mézet.
  5. Öntsünk annyi vizet a tálba, hogy a húst 3/4-éig ellepje.
  6. Fedővel lefedve tegyük a sütőbe, és 40 perc alatt szépen pároljuk össze. Amíg párolódik, készítsük el a joghurtos mártást.
  7. A mártás elkészítése: A megmaradt, félbevágott citromok levét facsarjuk ki (ez kb. 0,5-0,7 dl lesz). A lét szűrőn keresztül öntsük egy tálba, hogy biztosan ne legyenek benne magok és nagyobb darabok.
  8. A citromléhez adjuk hozzá a joghurtot, keverjük jól el.
  9. Ekkor ízlés szerint édesítsük az édesítővel, vagy ha valaki szereti a savanyú dolgokat, ezt elhagyhatja. Mindenesetre kóstolgassuk, biztos, ami biztos. Jól keverjük össze, és tegyük hűtőbe a husi elkészültéig.
  10. Tálalás: A citromos csirkemellet rögtön szedjük át egy tányérra.
  11. Vegyük ki a hűtőből a joghurtos szószt, locsoljuk meg vele kicsit a húst, majd a maradékba forgassunk bele 30 g kukoricapelyhet (jó sűrű lesz).
  12. Szedjük a kukoricapelyhes joghurtot is a csirke mellé, rendezzük a falatokat, ahogy kedvünk tartja.
  13. Már falatozhatunk is. (Én ezt szőröstül-bőröstül felfalom, csak a citromhéjakat hagyom magam után, a citrom húsa is finom.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 16 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 850
elküldve: 4
receptkönyvben: 87
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Bernadett

Mióta szakács: 2013.04.04.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tejtermékből
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos-joghurtos csirkemell kukoricapehellyel, citromos-joghurtmártásos csirkemell, citromos csirkemell kukoricapehellyel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

435
csirkemell filé 140 g
citrom 2 db
méz 5 g
víz 50 ml
joghurt 150 g
folyékony édesítőszer 2 ml
kukoricapehely 30 g
kókuszolaj 1 g