Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-kakukkfüves csirkecomb humusszal

Citromos-kakukkfüves csirkecomb humusszal
Citromos-kakukkfüves csirkecomb humusszal
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy újabb Stahl recept, amelyet valószínűleg többször fogok még készíteni. Túl sokat készítettem belőle, de nem unalmas az íze. A harmadik napon a húst átalakítottam, egy könnyű paradicsomos szósszal megbolondítottam. A szószos húsok nagyon jól mennek a humuszhoz. Pitával érdemes fogyasztani, de a humusz magában is nagyon laktató. Tehát nem szükséges még extra szénhidrátot enni hozzá.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A humuszhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat megtisztítjuk, sózzuk és borsozzuk. A citromokat karikára vágjuk (ha nem bio, egész éjszakára szódabikarbonába áztatjuk - lásd), majd oregánóval megszórjuk azokat.
  2. A combokat egy nagy serpenyőben előre megsütjük. Nem szükséges alaposan átsütni, de mindkét oldalukat süssük 2-3 percig.
  3. Hámozzuk meg a fokhagymát.
  4. A combokat, a kakukkfüvet, a citromot és a rengeteg fokhagymát helyezzük el egy tűzálló tálban. Öntsünk rá olívaolajat és ánizslikőrt, majd lefedve süssük az előmelegített sütőben kb. 20 percig. 20 perc után vegyük le a fóliát, és süssük további 10-15 percig anélkül.
  5. Előző este áztassuk be a csicseriborsót vagy készíthetjük konzervből is, akkor egyértelmű, hogy szükségtelen a beáztatás. Ha nem konzervből készítjük, a beáztatás után a csicseriborsót kb. 20 perc alatt főzzük puhára.
  6. Turmixoljuk össze az alapanyagokkal. Amennyiben nem elég krémes, a masszát tejföllel és olívaolajjal tovább krémesíthetjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 312
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos csirkecomb humusszal, citromos-kakukkfüves csirkecomb csicseriborsókrémmel, csirkecomb humusszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1130
csirkecomb 1 kg
citrom 2 db
fokhagyma 2 fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0.5 csokor
oregánó 1 ek
likőr 0.5 dl
olívaolaj 1 dl
csicseriborsó 40 dkg
fokhagyma 3 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 ek
olívaolaj 0.5 dl
tahini 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
tejföl 2 ek