Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos kapormártás pecsenyével

Citromos kapormártás pecsenyével
Citromos kapormártás pecsenyével
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon édes, zamatos, friss kaprot vettem a piacon. Nálunk a kapormártáshoz pecsenye illik. Így szeretjük igazán, és petrezselymes újkrumplival kiváló ebéd volt.

hozzávalók / 4 adag

pecsenye

citromos kapormártás

Szólj hozzá!

elkészítés

pecsenye

  1. A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk.
  2. Összeállítjuk a pácot. Egy tálba tesszük a mustárt, olajat, sót, borsot, lereszelt fokhagymát, köményt, majd összekeverjük, és a hússzeleteket bekenjük vele.
  3. A zsíron készre sütjük.

citromos kapormártás

  1. A 2 csokor kaprot forrásban levő sós vízbe tesszük, majd hideg vízbe áttesszük.
  2. Apróra vágjuk.
  3. A zsíron a liszttel rózsaszín rántást készítünk, majd hozzáadjuk a kaprot, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük, és keverve, kis lángon készre főzzük. Ha sűrűnek találjuk a mártást, akkor önthetünk hozzá még tejszínt.
  4. Amikor kész, levesszük a tűzhelyről, és a citromlevet hozzáadjuk, elkeverjük benne, és tálaljuk a pecsenyével és petrezselymes újkrumplival.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 199
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: szósz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pácolt tarja citromos kapormártással, citromos kapormártás, pácolt sült tarja kapormártással

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hoffmann margit
hoffmann margit Tue, 2019-07-09 08:12

Én nagyon szeretem a kaprot, sok mindenben használom is, DE a kapormártásban KÖMÉNYT? Nem tudom elképzelni sem.

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sun, 2015-06-14 21:01

Kedves Marika!
Nagyon izgalmas a kapormártás receptje. Rengeteg a kaprunk a kertben és szeretjük a kaporszószt is. Mivel én máshogy készítem, feltétlen kipróbálom ezt a változatot a pecsenyével! Köszönöm a receptet.
Andi

911
sertéstarja 1 kg
mustár 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 2 csipet
napraforgó olaj 2 ek
sertészsír 3 ek
kapor 2 csokor
finomliszt 2 evőkanál
sertészsír 2 ek
3 csipet
cukor 1 teáskanál
fehér bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
főzőtejszín 5 dl