Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-kapros pisztráng serpenyős újburgonyával

Citromos-kapros pisztráng serpenyős újburgonyával
Citromos-kapros pisztráng serpenyős újburgonyával
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hal egészséges és nagyon finom. Én ugyan tengeri hal párti vagyok, de jó szívvel ajánlom mindenkinek ezt a könnyen elkészíthető, de annál nagyobb ízélményt nyújtó fogást.

hozzávalók / 2 adag

A pisztránghoz

A serpenyős újburgonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

A halhoz

  1. A halat előkészítjük (alaposan megtisztítjuk, eltávolítjuk a pikkelyét és a felesleges részeket). A tepsit kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük 190 fokosra.
  2. A pisztrángok hasában "keletkezett" kuckót megsózzuk és citromborsozzuk, megtöltjük a citromkarikákkal, fokhagyma gerezdekkel és a frissen aprított kaporral, valamint pár mogyoró méretű vajdarabkával. Ezután a külsejét is alaposan bekenjük a vajjal, sózzuk, borsozzuk, kaporral szórjuk meg, és citromkarikával díszítjük (ezt is megsütjük). Ne sajnáljuk a hozzávalókat, hiszen ettől válik a hal húsa finom puhává és fűszeressé.
  3. Ha előkészítettük, a 190 fokos sütőbe toljuk 40-45 percre. (Fontos, akkor tudjuk, hogy elkészült, ha a hal szeme teljesen kifehéredik.)

A burgonyához

  1. Közben elkészítjük a serpenyős újburgonyát. A krumplikat megtisztítjuk, félbevágjuk.
  2. Teflon serpenyőben olívaolajat hevítünk, és rádobjuk a burgonyát. Megsózzuk, lefedjük, és hagyjuk közepes lángon sülni (néha megrázzuk, hogy nem tapadjon le).
  3. Kb. közepes sülésnél belereszeljük a fokhagyma gerezdeket. Ha megpirult és megpuhult, levesszük a tűzről, és petrezselyem zöldjével díszítjük.
  4. Friss vegyes salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 994
elküldve: 3
receptkönyvben: 64
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos pisztráng újkrumplival, citromos-kapros hal serpenyős krumplival, citromos-kapros pisztráng serpenyős petrezselymes újkrumplival

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

758
pisztráng 70 dkg
kapor 1 csokor
citrom 1 db
fokhagyma 5 gerezd
citrombors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
újkrumpli 40 dkg
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 2 ek