Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos koszorú

Citromos koszorú
Citromos koszorú
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy 2005-ös Kiskegyed Konyhájában találtam a receptet, mely kapóra jött az újonnan beszerzett sütőforma felavatására. A citromokat felhasználás előtt rövid ideig ecetes vízbe áztattam, így -állítólag- meg lehet szabadulni a héján található vegyszerek egy részétől.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és mindegyikkel jól elkeverjük.
  2. Az alaposan megmosott citromok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk.
  3. A citromléből félreteszünk a mázhoz, a többit a masszához adjuk a citromhéjjal együtt.
  4. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is, simára keverjük.
  5. Kikent koszorúformába öntjük, s előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Ha kihűlt, rákenjük a mázat, melyhez a porcukrot simára keverjük a féretett citromlével.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 516
elküldve: 6
receptkönyvben: 159
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

koszorú citrommázzal, citromos süti, citrommázas süti, citrommázas koszorú

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anya-banya
Anya-banya Tue, 2011-07-12 14:17

Szia Gerdi
Imádjuk a sütiket, a citromos meg viszi a pálmát. Köszi.

1216
margarin 25 dkg
cukor 25 dkg
citrom 2 db
tojás 4 db
sütőpor 1 csomag
finomliszt 27 dkg
citromlé 5 ek
porcukor 20 dkg