Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos krémes

Citromos krémes
Citromos krémes
51 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közös névnapon ettem ebből először, és rögtön lecsaptam a receptre.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a sütőport.
  2. A lisztes keverék közepére csinálunk egy mélyedést, és beletörjük a tojást, beleszórjuk a cukrot és kb. 0,5 dl tejet.
  3. Sima tésztává gyúrjuk, ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis tejet. Majd 4 egyenlő részre osztjuk.
  4. Kinyújtunk egy adag tésztát, tepsire rakjuk, és megkenjük 3-4 ek baracklekvárral. Majd egy másik adag tésztát is kinyújtunk, és azzal befedjük. Villával megszúrkáljuk, és kb. 7-8 perc alatt 180 fokon megsütjük.
  5. Az előző lépést megismételjük.
  6. Amíg a tésztánk sül, a tejet a pudingporral összefőzzük. Ha kész, egy pici vajat keverünk bele, hogy ne bőrösödjön meg hűlés közben.
  7. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a citrom reszelt héját és a citrom kifacsart levét.
  8. Ha a pudingunk kihűlt, akkor belekeverjük a margarinos-citromos cukrot.
  9. A két sült lappáros közé kenjük a krémet, és a tetejét megszórjuk porcukorral.
  10. Szeletelés előtt egy éjszakát pihentetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 63 936
elküldve: 2
receptkönyvben: 918
elkészítve: 13/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

különleges citromos krémes, négylapos citromos krémes, citromkrémes süti

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Monica123
Monica123 Tue, 2014-09-02 21:40

Szia. Hetvegen elkeszitettem es nagyon finom lett. Biztosan tobbszor is el fogom kesziteni. Koszonom szepen a receptet es udvozollek :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-09-04 13:53

Kedves lezsik! Gondolod, hogy zsir helyett vajjal vagy margarinnal is mukodne a tesztaja? Tetszik a recept. Koszonom a valaszt elore is, Veronika:)

Vanilla
Vanilla Mon, 2012-09-03 20:58

Kedves Lezsik! Ki fogom próbálni ezt a tészta receptet, mert a héten kétszer is készítettem gyümölcsös krémest de a teteje egyiknek sem lett kattanós , amikor villával szerettem volna fogyasztani. Hétvégén málnás lesz, de finom volt szőlővel és nektarinnal is. A felső lapot fűrészes késsel 4x 3 db. kockára vágtam , nagyon mutatós és magas is volt.

evica56
evica56 Wed, 2012-04-11 04:35

Azt szeretném kérdezni, hogy a 2. adag tésztát egy másik tepsiben sütöd? Vagy az elsőt kiborítod egy tálcára és mehet ugyanabba a tepsibe? Válaszodat előre is köszönöm!

lezsik
Lezsik / lezsik Wed, 2012-04-11 06:19

Szia Evica!
Én sütőlemezen szoktam sütni, és ha az első megsült, akkor óvatosan lecsúsztatom róla, és arra teszem a másikat is.
Ha nincs sütőlemezed, akkor érdemes a tepsi hátulján sütni, mert arról fogod tudni lecsúsztatni. Borítani nem lehet, mert törne a tészta.
lezsik

illesera
illesera Sun, 2011-03-27 18:18

Szia Lezsik és mindenki!
Megsütöttem tegnap a sütidet, ma felvágtam minden gond nélkül, és mondhatom, nagyon finom lett! Mutatós, szép süti, jó kis recept ez nagyon, és könnyű elkészíteni is !
Köszi a recit
Era

illesera
illesera Wed, 2011-03-16 20:49

Sziasztok !
A felső lapot előre el kell vágni akkorákra, mint amekkora sütiket szeretnék? Vagy megpuhul annyira, hogy szeletelhető lesz anélkül, hogy a krémet összenyomnám benne?
Előre is köszi a választ !
Üdv
Era

lezsik
Lezsik / lezsik Wed, 2011-03-16 21:42

Megpuhul. Össze tudod majd vágni anélkül, hogy kinyomnád belőle a krémet. Nem kell előre összeszeletelni a felső lapot.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-29 19:11

Neked mekkora a normál méretű gáztepsid?
Nekem, kevésnek tűnik a fél kiló liszt gáztepsi mérethez

lezsik
Lezsik / lezsik Mon, 2010-08-30 11:20

Szia!

A belső mérete kb 32x37 cm. Sajna nem találom a centimet, így csak egy kockás lap segítségével tudtam megmérni.

Egyébként a lapoknak nem kell vastagnak lenni, hiszen kettőt összeragasztasz lekvárral, és úgy sütöd meg.

lezsik

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-12 16:49

És mekkora tepsin sütötted a lapokat? :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-12 16:44

Szia!
Holnap megakarom csinálni a sütit, hogy hétvégére összeálljon!
Viszont én nem ehetek semmit, ami sertés (hús, zsír,...), sajnos allergiás vagyok rá!
A tésztát esetleg vajjal is összeállíthatnám?! Szerinted ugyanolyan ízhatást eltudnék vele érni?
Légyszi, írj! :)
Köszi: Andi

lezsik
Lezsik / lezsik Fri, 2010-08-13 10:28

Igen, lehet margarinnal is helyettesíteni a zsírt. 18 dkg zsír helyett kb 25 dkg margarin kell. Az ízében nem hiszem, hogy lenne jelentős változás.

A tepsi meg normál méretű gáztepsi.

Medveczki Enikő
Enci / Medveczki Enikő Wed, 2010-08-04 22:32

Megsütöttem ezt a süti,de nem sikerült.Igaz még kezdő vagyok,de ennyire nem szoktam semmit elszúrni.Nekem a tej nemhogy kevés lett,hanem még sok is az 50 dkg liszthez.A krém meg teljesen folyékony,pedig már zselatin fixet is tettem hozzá.Mindenkinek sokkal több sikert kivánok!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-08-04 23:51

Kedves Enikő! Miért mennyi tejet tettél bele? A receptben fél deci-egy deci között van, az nem tűnik olyan soknak fél kiló liszthez...Bocsánat hogy szólok, egyáltalán nem kekeckedni akarok, de nem lehet, hogy elnézted véletlenül? Tényleg nem bántásból mondom! A legjobbakat: Mrs Smith

Medveczki Enikő
Enci / Medveczki Enikő Thu, 2010-08-05 08:00

De,biztos elnéztem.Megcsináltam az éjjel mégegyszer,mert bántott hogy nem sikerült elsőre.Na de másodikra sem:).Nem baj,egy recept belefér :).

lezsik
Lezsik / lezsik Thu, 2010-08-05 11:00

Nem tudom miért nem sikerül neked a recept, mert nálunk a családban már sokan megcsinálták és nem volt semmi gond vele.

nagyneva
nagyneva Wed, 2010-06-02 12:31

Köszönöm a finom süti receptet.Már másodszor készítettem el és egyre finomabb. A második alkalommal leöntöttem finom marcipánnal és kiraktam hajszálvékony citrom szeletekkel.Szeletelés után apró aranysárga cukorgyöngyel megszórtam a tetejét.Igazán mutatós és ünnepi süteménnyé lipett elő.Mégegyszer köszönöm.

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-03-26 22:17

Elkészítettem, és ez tényleg valami MENNYEI! Nagyon, nagyon, nagyon köszönöm. Óriási sikere volt! :-) Hajjajj... Félek, hogy nagyon rá fogunk kapni. :-)

Zit
Zit / Zit Sat, 2010-01-16 21:58

IMÁDOM a citromos sütiket! Ez pedig annyira jól hangzik, biztos, hogy ki fogom próbálni. Köszönet a receptért!

694
finomliszt 50 dkg
cukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
disznózsír 18 dkg
tej 0.7 dl
sárgabaracklekvár 7 ek
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
citrom 1 db
porcukor 1 ek