Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos krémes ahogy Evelyn készíti

Citromos krémes ahogy Evelyn készíti
Citromos krémes ahogy Evelyn készíti
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édes krémes süti! Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát készítünk, és egy tepsi hátoldalán 4 lapot sütünk belőle.

A krémhez

  1. A tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk.
  2. A margarint vagy vajat a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a citrom héját és levét, és a kihűlt lisztes péppel összekeverjük.
  3. Megtöltjük a lapokat a következő képpen: Az első lapot megkenjük lekvárral, és rárakjuk a második lapot. A második lapra rárakjuk a krémet, a krémre a harmadik lapot, a harmadik lapot megkenjük lekvárral, erre rárakjuk a negyediket.
  4. A tetejére porcukrot szórhatunk, ízlés szerint.
  5. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 650
elküldve: 1
receptkönyvben: 110
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Evelyn

Mióta szakács: 2014.06.22.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

emeletes süti, lekváros krémes szelet, krémes édesség

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1732
finomliszt 45 dkg
sertészsír 15 ek
porcukor 8 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 2 db
tejföl 4 ek
tej 2.5 dl
finomliszt 4 csapott ek
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 2 citromból nyert
margarin 20 dkg
cukor 18 dkg
lekvár/ dzsem 4 ek