Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-lekváros piskótatekercs

Citromos-lekváros piskótatekercs
Citromos-lekváros piskótatekercs
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem mindent imád, ami piskóta, így ezt a tésztát használom nagyon sokmindenféle sütihez, ha majd szétnéztek a receptjeim között, meglátjátok.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha a massza nem lenne elég híg, szóval ha darabos, mikor még a fehérje nincs benne, még egy kanál vizet hozzá lehet tenni, de többet nem igazán.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Begyújtjuk a sütőt már, mielőtt elkezdjük csinálni. Ezután kivajazzuk, lisztezzük a gáztepsit.
  2. Két edényt vagy hasonlót kell elővenni. Az egyikbe teszünk négy kanál vizet és a tojások fehérjét. Ezt kemény habbá verjük.
  3. A másik edénybe a többi, tehát 4 tojássárgája, a másik 4 kanál víz, a liszt, a cukor és a szalalkáli vagy sütőpor. Ezt is géppel összedolgozzuk.
  4. Ezután a fehérje felét beleöntjük a masszához, és szintén géppel összedolgozzuk.  Ekkor reszeljük bele a citrom héját. Ha ez is megvan, a másik felét már fakanállal, óvatosan csak az egyik irányba keverve dolgozzuk össze.
  5. Ha kész, beleöntjük a tepsibe, szép egyenes legyen. Majd 175-180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
  6. Ha megsült, még melegen konyharuhába tekerjük fel, majd ha már langyos, kenjük meg lekvárral, ezután feltekerjük, és porcukrot szórunk rá, majd irány a hűtő!
  7. Már csak meg kell enni. :-)
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 655
elküldve: 9
receptkönyvben: 275
elkészítve: 19/23
Facebookon megjelent: -

szakács

kinguci1983

Mióta szakács: 2012.06.27.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vizes piskóta, lekváros piskótatekercs, citromos piskótarolád lekvárral töltve

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Susie03
Susie03 Sat, 2015-11-14 20:41

Szia! Mekkora tepsihez ideális ez a mennyiség? Előre köszönöm a válaszodat! :)

angyalka666
angyalka666 Thu, 2015-06-25 09:36

Szia Kinguci!
Szódabikarbóna jó lehet hozzá, mennyi lehet a mennyiség, hogy szép piskóta legyen? Külföldön vagyunk és szalalkáli nincsen itt. Mondjuk sütőpor van, ha minden kötél szakad :)
Köszi előre is!

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Fri, 2015-06-26 21:15

Szia!
Hát megmondom őszintén én már csak sütőport használok, mert bár a szalakáli tovább frissen tartaná nincs mit frissen tartani, mert nagyon hamar elfogy, viszont a múltkor a férjem megérezte a "szagát" és azt mondta ne szalakálit használjak, azóta sütőpor van. Szódabikarbónával még sose próbáltam de szerintem egy teáskanálnyi kell bele. kb. ez ugyanaz a mennyiség de csapott legyen. Remélem fog ízleni. Jó étvágyat hozzá!

japi
japi Sat, 2016-02-27 15:14

Szia!
Igaza férjednek, a szalakálitól egy kicsi lóhúgy szaga van. Jó helyette a sütőpor, de megfelel a szódabikarbóna is, hisz szinte kémiailag ua., mint a sütőpor. Én a vizet kihagyom, helyette 8 db tojást használok.

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Sat, 2016-03-12 18:57

Szia!
Ahogy gondolod, remélem úgy is finom lett. A szalakáli lehet hogy egy kicsit más illatú, de tovább frissebb marad a tészta. A tojás meg hát 8? Ebben a receptben épp a 3-4 tojás a lényeg, a spórolás. Hiszen a mai világban muszáj minden fillért megfogni. Ezért van a víz és a kevés tojás, még nagyikám szokatott rá erre. További jó sütés főzést!

japi
japi Sun, 2016-03-13 07:32

Szia!
Hát, illatnak nem mondanám, inkább szag. A frissesség sem gond, mert pillanatok alatt elfogy. Tojással szerencsére nem kell spórolnom. tyúkjaim tojnak rogyásig. Nekem a levestésztámba is annyi tojás kerül, amennyit az adott mennyiségű liszt felvesz.

zsandi
Zsandi / zsandi Fri, 2015-05-22 21:20

Szia!
Szeretném kérdezni,ha ezt a mennyiséget tortaformába öntöm és úgy sütöm,mire számítsak? tortát szeretnék készíteni, nembaj, ha vastag lesz?

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Sat, 2015-05-23 21:25

Szia!
Persze nyugodtan megsütheted tortaformában is én is használom például a fent lévő receptjeim közül az emeletes gyümölcstorta (azt hiszem feltettem) ugyanebből a piskótából van meg még nagyon sok receptem. Ez egy olyan piskóta amiből bármit lehet alkotni ha van egy kis fantáziád. Én a charlotte-t is ebből csinálom, a meggyes piskótát, stb. Próbáld ki! Ha szeretitek a piskótát mindenkinek ízleni fog azt garantálom. Igaz én nem szeretem a piskótát alapból de a család többi tagja imádja gyakran ezt kell nekik sütnöm és még csak dícsérték (mertek volna mást tenni :D ). Vastagság? Hát ez attól függ mekkora a formád mert ma már sokfélét lehet kapni ha a régi hagyományosra gondolsz akkor majdnem a tetejéig. Jó sütögetést remélem bejön a recept!

zsandi
Zsandi / zsandi Mon, 2015-05-25 13:13

hát torta formában még nem, de nagy tepsiben megsütöttem, eperhabbal raktam meg. Tényleg finom! Jó, hogy fele tojásból megvan! köszi!

cicelle
cicelle Tue, 2013-11-26 20:55

Fantasztikusan - gyors
- egyszerű
- finom!
Nagyon köszönöm! Épp olyat kerestem, ami gyorsan megvan, ha az ember csak megkíván valami finomat, de nincs itthon különösebben semmi...Tökéletes, könnyű-puha, egyszerű és nagyszerű :-) Soha nem sütöttem még piskótát, pedig elég sok mindent szoktam, de eddig ez valahogy kimaradt. Remek kezdés volt, csak a kellő mennyiségű lekvár-esztétikus feltekerés arányon kell még változtatnom. Fogok gyakorolni szorgalmasan, lesz rá igény! Köszi még egyszer a receptet :-)

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Fri, 2013-11-29 10:17

Szia!
Örülök hogy ízlett, ezzel a tésztával nagyon sokféle sütit lehet csinálni nyugodtan nézz szét a receptjeim között, én mindig idő és sajnos pénzhiányban vagyok így gyors és olcsó receptekre van szükségünk. Jó sütögetést!

Matildácska
Matildácska Thu, 2013-05-16 23:37

Szia! Kérdésem, fél teáskanál sutopor vagy csomag?? Tetszik a recept mert, nem kell hozza annyi tojás:))) Koszonom!

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Wed, 2013-06-12 20:40

Szia!
Ne haragudj hogy csak most válaszolok nem nagyon voltam gépközelben. Egy fél csomag sütőpor. A szalakáli annyiból jobb hogy több napig is friss marad! Remélem ízleni fog.

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Mon, 2012-11-19 16:35

Szia!
Örülök hogy ízlett nagyon sok mindenhez ezt a piskótát használom ha megnézed a receptjeim meglátod! Köszönöm a visszajelzést! További jó sütkérezést!

312
finomliszt 8 evőkanál
víz 8 ek
cukor 8 ek
tojás 4 db
szalalkáli 7.5 g
citromhéj 1 citromból nyert
lekvár/ dzsem 4 ek