Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos lepény Mosomacilany konyhájából

Citromos lepény Mosomacilany konyhájából
Citromos lepény Mosomacilany konyhájából
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazán frissítő és kalóriadús nyári finomság. Ha marad tészta, azt nyugodtan fagyasszuk le a következő adaghoz.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük össze egy tálban a lisztet a porcukorral, majd morzsoljuk bele a vajat is. Amikor már morzsalékos állapotú a tészta, akkor adjuk hozzá a tojássárgáját, hogy összeálljon (ha túl száraz, akkor adhatunk hozzá 1-2 kanál vizet). Formáljunk cipót a tésztából, lapítsuk kicsit el, csomagoljuk fóliába, és tegyük legalább fél órára a hűtőbe pihenni.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. 3 mm vékonyra, majd emeljük át egy 23 cm átmérőjű lepényformába. Óvatosan nyomkodjuk bele, majd a lelógó tésztaszéleket vágjuk le. Egy villával szurkáljuk meg, és tegyük be a hűtőszekrénybe fél órára.
  3. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljük ki a formát alufóliával, szórjunk bele sütőbabot (ha nincs otthon, használhatunk rendes babot, rizst vagy tésztát), és süssük vakon 10 percig. Ezután vegyük ki a sütőbabot a fóliával együtt, és süssük további 20 percig (az omlós tészta állag eléréséig).

A töltelékhez

  1. Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat a citromhéj kivételével. Szűrjük át, és ízesítsük a citromhéjjal.
  2. Miután megsütöttük a tésztát, öntsük bele a citromkrémet, és süssük további 30-35 percig, amíg a krém meg nem szilárdul.
  3. Miután megsütöttük, hagyjuk a formában kihűlni, mert akkor könnyebb lesz kivenni belőle. Szobahőmérsékleten vagy hidegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 304
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mosomacilany

Mióta szakács: 2014.06.05.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

citromos sütemény, citromos pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

667
finomliszt 500 g
porcukor 140 g
vaj 250 g
tojássárgája 4 db
tojás 5 db
porcukor 140 g
citromlé 150 ml
citromhéj 2 ek