Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos linzer Panka konyhájából

Citromos linzer Panka konyhájából
Citromos linzer Panka konyhájából
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából ez az anyósom receptje. De az biztos, hogy ennél finomabb, puhább linzert még nem ettem... Nem mai receptről van szó.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd szép simára kidolgozzuk a tésztát. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy könnyen nyújtható legyen.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 °C -ra.
  4. A tésztát kettévágjuk. Kinyújtjuk az egyik cipót tetszés szerint, de fél cm-nél nem vastagabbra. Én elég vékonyra szoktam nyújtani, így elég sok lesz belőle. Az alkalomhoz, évszakhoz illő formával kiszúrjuk. Szabadon választott, hogy lyukasra vagy nem, ha lyukas, akkor fele ilyen, fele olyan legyen.
  5. Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 10 perc (NEM több) alatt megsütjük. Figyelni kell, mert nagyon hamar sül! Így járunk el a tészta másik felével is.
  6. Mikor mind kész, megkenjük a lekvárral, megszórjuk porcukorral, és jól záródó dobozba tesszük. Másnap finom puha, fogyasztásra kész.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 224
elküldve: 6
receptkönyvben: 102
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Panka80

Mióta szakács: 2014.12.22.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

linzer, lekváros linzer, baracklekváros citromos linzer

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

635
finomliszt 50 dkg
sertészsír 20 dkg
porcukor 25 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
gyömbér 1 teáskanál
sütő rum 2 teáskanál
sárgabaracklekvár 5 ek