Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos linzer Sziporka konyhájából

Citromos linzer Sziporka konyhájából
Citromos linzer Sziporka konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb sztori nincs. Olyan sütit szerettem volna készíteni, melyben a két kislányom is aktivizálhatja magát. A recept a nagymama "sajtos cetlijei" közül való. Nálunk minimum 2 adagból készül, mivel az első tepsi "eltűnik" a második elkészültéig.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk.
  2. Kb. 3-5 mm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  3. A tetejét tojásfehérjével megkenjük és cukrozott darált dióval megszórjuk.
  4. 180-200 °C-on aranysárgára sütjük (egy tepsi kb. 10-15 perc, a hőfok és tészta vastagságának függvényében).
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 769
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziporka

Mióta szakács: 2012.07.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos linzer, citromos linzerkeksz, diós-citromos linzerformák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krisztina9317
Krisztiina / krisztina9317 Sun, 2014-10-19 13:32

elkészítettem de mondjuk lehet hogy több ideig sütöttem, mert valahogy nekem kemény lett nagyon vagy keménynek kell lennie?

756
finomliszt 30 dkg
tojássárgája 3 db
porcukor 12 dkg
margarin 12 dkg
citrom 1 db
tojásfehérje 1 db
dió 5 dkg
cukor 1 ek