Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-mandulás édeskenyér

Citromos-mandulás édeskenyér
Citromos-mandulás édeskenyér
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg Stahl recept, én egy kicsit átreformáltam. Az alap egy 2 dl-es bögre volt, ezzel mértem a hozzávalókat.

hozzávalók / 6 adag

tésztához

a tepsi kikenéséhez

ajánlat

Savanykás lekvárral nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  2. A mandulát durvára törjük, félretesszük. A tojást, xilitet, aromákat turmixgéppel összedolgozzuk.
  3. Hozzákeverjük a joghurtot, olajat, két citrom reszelt héját, fél citrom levét.
  4. A sütőport a lisztekkel összeszitáljuk, majd a tésztához keverjük. Végül beleszórjuk a mandulát.
  5. Egy őzgerincformát kivajazunk, lisztezünk, és beleöntjük a tésztát. Kb. 40 perc alatt készre sütjük úgy, hogy félidőnél alufóliát borítunk rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 800
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zazi

Mióta szakács: 2014.09.29.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos kenyér, gyümölcskenyér citromosan, mandulás citromos kenyérke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

511
mandula 5 dkg
tojás 3 db
xilit 1 bögre
vaníliaaroma 0.5 teáskanál
mandulaaroma 3 ml
joghurt 2 dl
napraforgó olaj 1 dl
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
sütőpor 2 teáskanál
graham-liszt 1 bögre
finomliszt 1 bögre
vaj 1 tk
finomliszt 1 csapott ek