Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-mézes-joghurtos csirkemell

Citromos-mézes-joghurtos csirkemell
Citromos-mézes-joghurtos csirkemell
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sikere lett a joghurtos-citromos csirkének, ezért elkészítettem 4 főre is, hogy mindenkinek jusson.:)

100 g husi tápértéke:

  • energia: 107.19 kcal
  • fehérje: 20.62 g
  • szénhidrát: 2.98 g
  • zsír: 1.01 g

(100 g-os citrommal és a fenti mennyiségekkel számolva.)

100 g szósz tápértéke:

  • energia: 58.29 kcal
  • fehérje: 3.26 g
  • szénhidrát: 4.13 g
  • zsír: 2.51 g
Ajánlott adag: 180 g husi + 175 g szósz.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek jó a rizs is, de mivel én azt nem szeretem, kukoricapehellyel szoktam enni (kicsit szokatlan, de nagyon finom). Azt a verzióját is feltöltöttem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús elkészítése: A csirkemellet megmossuk, darabokra vagy szeletekre vágjuk.
  2. Egy hőálló tálat kikenünk kókuszolajjal. Beletesszük a csirkét.
  3. Egy citromot szeletekre vágunk: ha a csirkemellet darabokra vágtuk, akkor a szeleteket negyedeljük, és a husik közé rakjuk, ha a csirkemellet szeleteltük, akkor a citromkarikákat rakosgatjuk rájuk. 
  4. Erre rácsorgatjuk a mézet úgy, hogy nagyjából mindenhová jusson (ha valaki úgy szeretné, még a citromok előtt megkenegeti vele a húst).
  5. A tálba annyi vizet tegyünk, hogy 3/4-éig belepje a húsokat.
  6. 40 perc alatt szépen összepároljuk. Ezalatt elkészítjük a szószt.
  7. A szósz elkészítése: A megmaradt négy citromot kifacsarjuk (kb. 2 dl lé szükséges). Szűrőn keresztül egy tálba öntjük a lét (hogy biztosan ne legyenek benne magok és nagyobb darabok).
  8. A joghurtot is a tálba tesszük. Összekeverjük a citromlével.
  9. Ha gondoljuk, ízlés szerint édesítsük 8-12 ml folyékony édesítőszerrel vagy 1-2 tk mézzel, porcukorral (én nem szeretem az ilyen szinten savanyú szószokat, de azért kóstolgassunk, hogy a saját ízlésünknek megfeleljen).
  10. Tálalás: A csirkét pakoljuk át egy tálba, hogy ne ázzon szét. A szószt külön tálkában rakjuk ki, hogy mindenki magának szedhessen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 313
elküldve: 1
receptkönyvben: 133
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Bernadett

Mióta szakács: 2013.04.04.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

joghurtos csirkemell, citromos csirkemell, diétás joghurtos-citromos csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

302
csirkemell filé 600 g
citrom 5 db
méz 2 teáskanál
joghurt 500 g
folyékony édesítőszer 10 csepp
kókuszolaj 5 g
víz 250 ml