Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-mézes szirup

Citromos-mézes szirup
Citromos-mézes szirup
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátnőmtől kaptam ennek a finomságnak a receptjét, gondoltam, a nyakunkon vannak a hideg, szürke napok, megosztom veletek, együtt hátha sikerül elűznünk a téli betegségeket.

Egy "csajos" délutáni programhoz is kiváló némi teasüteménnyel a tányéron.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Pár nap után a citrom kezd kioldódni a mézben, kicsit bebarnul, de ez nem baj.

A költség, amit írtam, a méz fajtájától és árától függ.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromokat jól megsikáljuk, vékonyra szeleteljük. Egy 7 dl-es befőttes üvegbe rakjuk.
  2. A mézet a mikróban kicsit fellazítjuk.
  3. Beleszórjuk az üvegbe a gyömbért, ráöntjük a mézet, és összekavarjuk.
  4. Lekötjük az üveg tetejét, és legalább három napra hűtőbe tesszük.
  5. Amikor egy forró italra vágyunk, akkor elég egy jó nagy teáskanálnyit tenni a csészébe, és forró vízzel leönteni.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 241
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyömbérszörp, mézes citromos szörp, gyömbérszirup mézes citrommal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Mon, 2012-11-26 21:13

Elkészült, akácmézzel, és őrölt gyömbérrel. 2 napig nézegettük, vasárnap reggel kóstolás címén felbontottuk, ma már csak két karika citrom árválkodik az üveg alján némi kis mézben. A reggeli teámba még elég lesz. Vízzel nem igazán érvényesült nálunk, de teában felülmúlhatatlan.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-11-26 21:37

Kedves Erzsébet !
Megsúgom neked, hogy nálunk is teával a sláger !Az igazsághoz tartozik, készítek a mikróba egy
csésze forró vizet,- nem elég bele a jó nagy teáskanál szirup,ahogy nekem írták a receptet -
de ha egy jó evőkanállal teszek a csészényi forró vízbe, akkor nagyon finom.
A teás változat azonban messze viszi a pálmát ! Szép estét és köszönöm a visszajelzést: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-11-25 18:19

Kedves Varga1966 !
Nagyon örülök, hogy ízlett, nekünk is nagyon bejött. Ha nem volna olyan drága a méz,
egymás után készíteném, hogy sose fogyjon el !Szép estét kívánok,üdv: Anci

malula
malula Wed, 2012-11-21 11:31

Sziasztok,

a kérdésem az lenne, hogy miután elkészült, ki kell belőle halászni a citromot, vagy azzal együtt tárolandó?

Mindenképp megcsinálom, csak volt már rá példa, hogy ilyen-olyan italok készítésénél a túl sokáig ázó citromtól megkeseredett a remekmű. Ezt viszont karácsonyi ajándéknak is el tudom képzelni kollégáknak/barátoknak és igazán nem venném a szívemre, ha nem sülne el jól egy ilyen szép meglepetés.

Köszönöm előre is!

Malula

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-11-21 14:18

Kedves malula !
Csak fél válasz tudok adni, ugyanis nálunk max. két hétig állt el, mert addigra elfogyott.
Nem kell kihalászni belőle a citromot, nagyon vékonyra szeletelve kell beletenni és benne kell hagyni.
Üdvözlettel: Anci

malula
malula Wed, 2012-11-21 14:34

Kedves Anci,

köszönöm gyors válaszodat!

Üdv: Malula

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Tue, 2012-11-20 21:01

Gyönyörű a kép! Akácmézzel tudom elképzelni, és friss gyömbérrel. De ha mégsem kapok frisset itt a világvégén, akkor kipróbálom az őrölttel mindenképpen!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-11-21 07:48

Kedves Erzsébet !
Köszönöm. Nálam őrölt gyömbérrel készült, mert az volt csak itthon, de rendben volt.
Jókedvű próbálgatást kívánok !Üdv: Anci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-11-20 19:59

Hű, ez érdekes! És nagyon hangulatos a kép is hozzá! Köszi a receptet: Fahéj

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-11-21 07:54

Kedves Fahéj !
Mindenképp őszi hangulatot akartam teremteni, mert imádom az őszt is a többi évszakkal együtt és
mos ennek van itt az ideje. Neked is szeretettel ajánlom az elkészítését a hideg napokra.
A kislányom kapott ajándékba valakitől,nála egy nap alatt elfogyott! Mondtam is neki, hogy nem semmi.Nálunk az egész család nagyon " Teás " Szép napot kívánok, puszi: Anci

207
citrom 2 db
méz 5 dl
gyömbérpor 0.5 kk