Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos mignon

Citromos mignon
Citromos mignon
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ezüstékszer bemutatóra készítettem egyszer egy büfét, az volt a koncepcióm, hogy minden legyen fehér - az ezüsthöz. Ez volt az egyik büfé alkotó, fehér mignon: akkor  sokkal szebb volt - nyugodtabban dolgozhattunk, és  ezüstszínű cukorgolyócskákkal dekoráltuk a mignonokat. 
Ma Vilmos asszisztenciájával (!  :) ) és a kedvéért francia drazséval dekorálva.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (20x30 cm-es tepsihez)

A krémhez

A mázhoz

A diszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta tészta készítése:


  1. A tojások fehérjéből kevés citromlével és a cukorral - váltogatva adogatva - kemény habot verünk.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet.
  3. Hozzáreszeljük a citromhéjat.
  4. Két adagban sütjük.

Krém készítése:


  1. A héjazott, kockára vágott almából a vajjal és a cukorral pürét készítünk, kihűtjük.
  2. Hozzáadjuk a durvára vágott dióbelet.

Máz készítése:


  1. Kevés citromlével felverjük a tojásfehérjét.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot és addig keverjük, míg szálas lesz.

Összeállítás:


  1. Az első piskóta-lapot megkenjük a diós almapürével.
  2. Ráhelyezzük a második lapot, jól összenyomjuk.
  3. Kockára vágjuk.
  4. A kockáknak először az oldalát kenjük a mázzal, sütőlapra állítjuk, kenjük a tetejüket.
  5. A francia drazsékkal dekoráljuk.
  6. Néhány percre a még langyos sütőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 61 495
elküldve: 11
receptkönyvben: 545
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehér mignon, diós-almakrémes mignon, citromos mignon házilag, házi citromos mignon

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács Mon, 2015-06-15 09:57

Urisssten de finom lett! Mondjuk jó lett volna leírni hány dekásak legyenek az almák, de nem baj, magában is megettük a maradé krémet.
A cukormáz nekem sajnos lefolyt az oldaláról, legközelebb több cukorral csinálom.
Nagyon örülök ennek a receptnek, mert utálom a bolti mignont, túl édes, túl száraz, túl műanyag.
Ezt a sütit élmény volt megcsinálni! Féltem tőle, hogy nem fog sikerülni, de nagyon jó lett. Köszi :)

peterb
peterb Wed, 2013-02-20 17:33

Kedves Ildikó!

Valamit nagyon elronthattam a tésztával. Mindent a megadottak alapján végeztem. 20x30as tepsiben, az eredmény pedig egy 1-2mm vastagságú kis szánalom lett. Mi lehetett a probléma?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-04-23 21:46

Kedves Ildikó!
Most vettem észre, ahogy böngészek itt a sütik között:-)))
Köszönöm, elmentve, és el fogom készíteni:-))
Kellemes húsvéti ünnepeket:-)))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

osztriga
OsztriGa / osztriga Thu, 2010-12-16 13:34

Ez gyönyörű!!! És még nem szólt hozzá senki??!! Biztosan nem vették észre a tölteléket!! Irtó jól hangzik, mindenképpen ki fogom próbálni!!
Gratulálok a recepthez!!
T.

692
tojás 4 db
citromlé 10 csepp
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 5 dkg
alma 2 db
cukor 2 ek
dió 5 dkg
tojásfehérje 1 db
citromlé 1 ek
porcukor 25 dkg
franciadrazsé 2 ek