Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos muffin 4.

Citromos muffin 4.
Citromos muffin 4.
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég sok muffint kipróbáltunk már, és nagyon szeretjük. Kivéve a tesómat, aki úgy reagált mindig, hogy "már megint muffin".
Mivel a citromot azért szereti, ezért gondoltam, megpróbálkozom egy olyan muffinnal, amire ő sem mondhat nemet. Így készült el ez a nagyon finom süti, aminek receptjét egy ismerős osztotta meg velem. Mondanom sem kell, hogy milyen sikert aratott ez a kellemes nyári finomság. Erre a reakció már az volt, hogy "na ez már valami, mikor sütsz még?" :)
Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A citromturmixhoz

A citromsziruphoz

ajánlat

Aki még egy kis citrommal megbolondítaná, az reszelhet bele még pluszba citromhéjat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 tojást kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és az olvasztott margarinnal. Vigyázzunk, ne legyen túl forró a margarin, nehogy összekapja a tojást.
  2. Ha már nagyjából egynemű, akkor adjuk hozzá a lisztet, egy egész pici sót és a sütőport, majd ezzel is csomómentesre keverjük a tésztánkat. A só kihozza a citrom ízét, de épp, hogy egy kevés kell csak belőle.
  3. Ezután jön a citromturmix, amit két citromból (minden kell bele: héja, húsa, csak a két végét vágjuk azért le) és 6 evőkanál kristálycukorból készítünk. A legegyszerűbb módja, ha van otthon botmixer, mert azzal egy keverőtálban hamar pürésíteni lehet a citromot. Ha nincs otthon botmixerünk, akkor jól össze kell törni, hogy nagyjából egynemű legyen). Ezt a citromturmixot adjuk még a tésztához, és jól keverjük el vele.
  4. A tésztát a muffinoknál megszokott módon töltsük formába (papírkapszlikba vagy kiolajozott formába) és 180 fokon süssük. (lMivel egy elég sűrű tésztát kapunk a citrom miatt, ezért legalább 45 perc biztos kell neki, hogy belül is átsüljön.)
  5. A kisült muffinokat kihűtjük, és a tetejére citromléből és porcukorból cukormázat készítünk. Ehhez 1 citrom levére és 4 evőkanál porcukorra lesz szükségünk. Jól elkeverjük, és két rétegben visszük fel, mivel az első réteget valószínűleg beszívja a tészta. A tetejére díszítésnek lehet egy kis csokit reszelni, mielőtt megköt a máz.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 40 314
elküldve: 11
receptkönyvben: 289
elkészítve: 16/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Lou

Mióta szakács: 2011.07.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos muffin citromturmix-ból, citrommázas-citromos tésztájú sütemény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fahej77
fahej77 Sat, 2015-05-30 18:08

Nekem is sajnos keserű lett és soknak találom a 45perc sütési időt, mert túl barnák is lettek:(

Mundy
Mundy Fri, 2012-10-26 10:07

Én lereszelem a citromok SÁRGA héját, a fehér részt pedig nem használom fel (attól lehet keserű). Sokadjára készítem így és mindig hamar elfogyott. :)
Egyébként légkeveréses sütőben 20 perc alatt megsül.

lili777
lili777 Sun, 2012-04-08 10:34

Szia!
Megsütöttem! :)
Nagyon zseniélisnak tartom a receptet!
Nagyon finom lett!
Az egész családnak izlett! :)
Gratulálok!

lili777

Lou1989
Lou / Lou1989 Wed, 2012-07-25 11:27

szia. örülök, hogy ízlett...sajnos azt vettem észre hogy a citrom minőségétől is függ, hogy keserű lesz vagy nem... normál esetben valóban fantasztikusnak kéne lennie:)) Szuper, hogy neked is sikerült!

ozikat
ozikat Fri, 2012-03-02 20:43

Én is most sütöttem meg, nem volt rossz, de nem ez lesz a kedvencem, sajnos.

Lou1989
Lou / Lou1989 Sun, 2011-11-06 19:53

A sűrűségét az általam készített egyéb muffinokhoz képest tartom sűrűnek. Sajnálom, hogy keserű lett, nekem nem, úgyhogy nem értem. De lehet, hogy a héj nélkül más lesz:) Sok sikert

garagulya
garagulya Sun, 2011-11-06 14:36

Megsutottem. A massza egyaltalan nem volt suru (a csokis muffin receptem masszaja sokkal surubb), de kellett neki a 45 perc, hogy atsuljon. Az ize viszont a benne levo citrom heja miatt eleg keseru. A tetejere mar csak sima cukormazat tettem citrom nelkul, de a keserusegen sajnos ez sem javitott. A teszta allaga nagyon jo, lehet megprobalom meg egyszer citrom heja nelkul.

840
margarin 25 dkg
tojás 4 db
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 12 evőkanál
sütőpor 2 kk
1 csipet
citrom 2 db
cukor 6 ek
citromlé 1 citromból nyert
porcukor 4 ek