Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos muffin nutellával töltve

Citromos muffin nutellával töltve
Citromos muffin nutellával töltve
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Rossz" szokásom, hogy minden alapreceptet megpróbálok felturbózni egy kis nutellával. Annak ellenére, hogy a "mivel szereted a nutellát?" kérdésre az egész család válasza egyértelműen az, hogy "kanállal", ezek a sütik egész gyorsan el szoktak pusztulni :) 

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt légkeveréses fokozaton 180 °C-ra előmelegítjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a citromhéjjal és a cukorral. (Én a citrom levéből is facsartam bele egy kicsit, ebben az esetben jöhet hozzá még egy kis cukor.)
  3. A tojást felverjük a tejjel, hozzákeverjük az olajat, és a száraz hozzávalókhoz öntjük. A tésztát jól összeforgatjuk, és muffin kapszlikba adagoljuk úgy, hogy a közepére egy-egy teáskanál nutellát pottyantunk.
  4. A sütőbe toljuk, és nagyjából 15-20 percig sütjük, ameddig a tészta szépen fel nem emelkedik és a teteje el nem kezd barnulni. Végezhetünk tűpróbát is, akkor jó, ha a nutellán kívül már semmi nem ragad rá ;)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 193
elküldve: 0
receptkönyvben: 91
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisbeka

Mióta szakács: 2016.03.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

citromos muffin, mogyorókrémes citrom muffin, citromos muffin nutellával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

195
finomliszt 140 g
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 8 ek
tojás 1 db
tej 5 ek
napraforgó olaj 50 ml
nutella 12 teáskanál