Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-olívaolajas-kapros lazac

Citromos-olívaolajas-kapros lazac
Citromos-olívaolajas-kapros lazac
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna egy könnyen és gyorsan elkészíthető halas ételt készíteni.

hozzávalók / 2 adag

A halhoz

Az öntethez

ajánlat

Vajas, fokhagymás spenóttal nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat megtisztítjuk a pikkelyétől, megmossuk alaposan.
  2. Sóval bedörzsöljük az oldalait, picit beborsozzuk.
  3. Olívaolajba 1 citrom kifacsart levét hozzáöntjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, majorannát, picit hagyjuk összeérni.
  4. Ráöntjük a kis, magasabb falú tepsiben lévő sózott, borsozott halra.
  5. Friss kaprot darabolunk, rátesszük a hal tetejére. Felszeleteljük a másik citromot (én levágtam a héját, mert keserűnek találtam), 2-3 citromszeletet teszünk a halak tetejére.
  6. Cikkekre vágunk egy paradicsomot, és a halak mellé tesszük.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, 180°-on 25 percig sütjük, majd 5 percig picit magasabb fokozaton.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x30x5 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 439
elküldve: 3
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

elen

Mióta szakács: 2013.02.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazac kaporral és citrommal, citromos kapros sült lazac, sült lazac

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

577
lazac 0.5 kg
citrom 1 db
kapor 1 csokor
paradicsom 1 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
olívaolaj 0.5 dl
fokhagyma 3 gerezd
majoranna 2 csipet