Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-olívás bárányragu

Citromos-olívás bárányragu
Citromos-olívás bárányragu
210 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Molly Stevens: All about braising c. könyvében találtam rá erre a receptre. Egyszerűen elkészíthető, rendkívül ízletes, omlós húst kapunk végeredményül. Laktató étel, csak bírjuk kivárni, amíg megsül-fő.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű combokról a vastagabb faggyús részt eltávolítjuk, és felkockázzuk a húst, majd sózzuk-borsozzuk. A lisztet az első adag fűszerpaprikával összekeverjük, és belehempergetjük a húsdarabokat. Ha báránycsülköt főzünk, egészben készítsük.
  2. Lehetőleg öntöttvasból készült fazekat használjunk. Kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk a nagyobb cikkekre vágott hagymát, és amikor már majdnem kész, épp csak belekeverjük a fokhagymaszeleteket. Kiszedjük a zöldségeket az edényből.
  3. Újabb adag olívaolajon megpirítjuk a lisztes keverékben megforgatott húsok felét/harmadát. Ügyeljünk arra, hogy a liszt ne égjen oda az edény aljára, miközben a húsdarabok minden oldala kérget kap. És arra is, hogy ne tegyünk egyszerre túl nagy adagot az edénybe. Épp csak annyit, amennyi kényelmesen ellepi az alját. A megpirult húsdarabokat mindig kivesszük, és megpirítjuk a maradékot is szépen sorban.
  4. Belelöttyintjük a bort az immár üres fazékba- használhatunk száraz vermutot is -, és felforraljuk, miközben az edény aljáról fakanállal felkaparjuk a letapadt dolgokat.
  5. Visszapakoljuk először a hagymás-fokhagymás keveréket, majd a húst. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, és jöhet a paradicsomkonzerv is. Ha még szükséges, adunk hozzá vizet/alaplevet is. A folyadék épp csak lepje el a húst. Sózzuk, beletesszük a babért és a citromhéjat, valamint a maradék fűszerpaprikát. Felforraljuk a tűzhelyen.
  6. Miután felforrt, lefedjük, és betesszük a hideg sütőbe. A sütőt bekapcsoljuk 160 fokra, légkeverésre. Ha elérte a kívánt hőfokot, onnantól kezdve 2-2,5 óra alatt puhára pároljuk a húst. Félóránként kivesszük, átkeverjük, és ha szükséges, a vízből/alapléből öntünk még hozzá egy keveset.
  7. Közben kifilézzük a citromokat, és kifacsarjuk a citrommaradványokból a maradék levet. Leszűrjük, megmossuk, és felkarikázzuk a fekete olajbogyókat.
  8. Amikor elkészült a hús, néhány perc pihenés után egy evőkanállal leszedjük a tetejéről a zsírját, majd belekeverjük a citromfiléket és a citromlevet és az olajbogyót. Megborsozzuk, és egyet rottyantunk még rajta.
  9. Puliszkával vagy krumplipürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 992
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Adrie_

Mióta szakács: 2014.01.03.
12 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lassan sütött bárányhús, sütőben készült báránypörkölt, báránypörkölt sütőben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1020
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
bárányhús 1000 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 0.5 bögre
fűszerpaprika 1 ek
vörösbor 2 dl
sűrített paradicsom 30 g
víz 2 dl
konzerv paradicsom 400 g
0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
babérlevél 2 db
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
citrom 2 db
fekete olajbogyó 350 g
bors 0 ízlés szerint