Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos őzgerinc

Citromos őzgerinc
Citromos őzgerinc
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobb recept a sok tojássárgát igénylő sütik mellé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét a porcukorral keményre verjük, beleöntjük az olvasztott margarint, azzal is elkeverjük.
  2. Ehhez hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és a lisztet. Amikor csomómentes, kikent őzgerincformába öntjük, és anélkül, hogy rányitnánk a sütő ajtaját készre sütjük. 
  3. Amikor elkészült, kiborítjuk a formából, és még forró állapotában a csokit végig húzogatva rajta ráolvasztjuk. 
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x10x10 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 131
elküldve: 4
receptkönyvben: 225
elkészítve: 4/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kathy0529

Mióta szakács: 2010.03.21.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Halloween, születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos szelet, citromos rúd őzgerincben, citromos sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kokocikutya
Kokocikutya / Kokocikutya Mon, 2013-07-08 12:55

hello Kathy, tetszik a recept, pont most sül a sütőben, bár mivel nálunk most van egy rakás körte, ezért beleaprítottam egy csomó körtét, remélem így is jó lesz :D annyi kérdésem lenne - mert nem látom sehol leírva - hogy amúgy előmelegített sütőbe kellene berakni? én csak úgy szimplán betettem és rákapcsoltam a tűzhelyet, de ha 40 perc után nem látom még annyira késznek, akkor úgy is tovább sütöm :)

Marica19
Marica19 Fri, 2012-02-10 22:08

Nagyon jó kis recept. Nagyon egyszerű és a végeredmény ízletes süti:) Nem gondoltam volna, hogy sikerülni is fog:D

364
tojásfehérje 4 db
porcukor 12 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
finomliszt 8 dkg
margarin 3 dkg
tortabevonó 5 dkg
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál