Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos palacsinta

Citromos palacsinta
Citromos palacsinta
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vilmosom kedvenc téli vasárnap reggeli csemegéje a palacsinta, de sajnos szinte kizárólag csokiöntettel hajlandó megenni (esetleg végszükségben fahéjjal!).
Annak azonban nincs akadálya, hogy én kiéljem a citrusokhoz fűződő szenvedélyes vonzalmamat: az utolsó 4 palacsinta tésztájához citromhéjat reszelek és kedvemre töltöm.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

Az ízesítéshez és a sziruphoz

ajánlat

palacsinta és/vagy citrus 'fan'-eknek!


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 kanál porcukorból fél citrom levével szirupot főzünk.
  2. Elkészítjük a palacsintatésztát. Felverjük a tojást. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sót, majd jól elkeverjük a tejjel. Szódával hígítjuk, citromhéjat reszelünk rá.
  3. Kisütjük a palacsintákat.
  4. A palacsinta közepére porcukor-csíkot húzunk, bőven meglocsoljuk frissen facsart citromlével, feltekerjük.
  5. A tányéron a citromos sziruppal locsoljuk. Még melegen gyorsan megesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 708
elküldve: 1
receptkönyvben: 226
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta citrommal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-31 11:15

Szia! Ugyanez naranccsal is jó lehet?? Tegnap amúgy megcsináltam ezt a citromos változatot és a párom imádta:-) Kôszi a receptet,tényleg nagyon fini:-)

519
tojás 1 db
tej 1 dl
finomliszt 10 dkg
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
szódavíz 0.5 dl
napraforgó olaj 5 ek
porcukor 5 ek
citromlé 2 citromból nyert