Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-petrezselymes tőkehal

Citromos-petrezselymes tőkehal
Citromos-petrezselymes tőkehal
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a tőkehalat, és most pont akciós volt. Gyors ebéd lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

a morzsa réteghez

a halhoz

ajánlat

Citromlével meglocsolva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket sózzuk, daráljunk rá borsot. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával, vékonyan kenjük be olajjal.
  2. A felaprított petrezselymet keverjük össze a finomra vágott fokhagymával, a citrom héjával, sóval, végül a zsemlemorzsával.
  3. A halszeletek tetejét ecseteljük be olajjal, majd nyomjuk bele a fűszeres zsemlemorzsába. Rakjuk a tepsibe morzsás oldalával felfelé.
  4. Forró sütőbe rakva megsütjük. 2,5 cm vastag=10 perc sütés a kiindulópont.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 64
össznézettség: 123 804
elküldve: 25
receptkönyvben: 667
elkészítve: 71/71
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tőkehalfilé, citromos-fokhagymás tőkehalfilé, fűszeres morzsarétegben sült tőkehalfilé

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyctea
Nyctea Mon, 2018-05-14 21:50

Zseniális recept, egyszerű, de nagyszerű! :) Hekkből készítettem, és úgy sütöttem, hogy citromkarikákat tettem alá. A férjem szerint olyan jó lett, hogy étteremben is felszolgálhatnák... :)

godotravarva
godotravarva Sun, 2017-06-18 09:42

Kedves Witch! Szinte minden receptedet szeretem, de ez a hal a család kedvence!

witch
witch / witch Wed, 2017-06-21 21:10

Ez igazan megtisztelo! En amugy csak tovabbitom a recepteket, amit a neten talalok, kiprobalom es feltoltom ide. Ennek igazan orulok, hogy pont egy hal receptje lett a csalad kedvence, mert azzal a hatso gondolattal tettem fel annyi halas receptet, hogy tobben megkedveljek. Sajnos arrol vagyunk hiresek, hogy keveset eszunk belole. Tudom, hogy nem is konnyu, mert a minoseg meg az arak nem emellett az alapanyag mellett allnak.
Koszonom, hogy irtal!

L♥ve, witch

Sanyan
Sanyan Thu, 2016-04-14 13:10

Kedves witch !

Most kezdem elkészíteni, ígéretesnek tűnik már a panír is, biztosan nagyon finom lesz.
A végeredményt később megírom!

b-n
b-n Sun, 2016-04-03 12:21

Különleges, egyszerű és finom. Húsvét után különösen megváltás a sok sonka után.

Kis Barbara
Kis Barbara Thu, 2014-07-31 20:42

Én is köszönöm, másodjára csináltam meg, gyors, egyszerű, és mégis különlegesen finom:)

witch
witch / witch Thu, 2014-07-31 20:57

Igazan nincs mit! En is ezert szeretem a halat, mert gyorsan kesz van. :o)
udv:witch

witch
witch / witch Tue, 2014-05-13 22:19

De, orulok, hogy Neked is izlett! Kedves egeszsegedre!
A receptet, pedig nagyon szivesen. :o)
udv:witch

246
petrezselyem 4 ek
fokhagyma 3 gerezd
citromhéj 1 citromból nyert
0.5 teáskanál
zsemlemorzsa 6 ek
olívaolaj 1 teáskanál
tőkehalfilé 80 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál