Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos piskótaszelet

Citromos piskótaszelet
Citromos piskótaszelet
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom nagy kedvence.

Érdemes dupla adagot készíteni belőle, ilyen esetekre szoktam gyűjteni a tojásfehérjéket a fagyasztóban, semmi bajuk nem lesz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásból kemény habot verünk, mindenképp legyen hűtőhideg, akkor lesz a legjobb.
  2. Ha kemény, adagoljuk hozzá keverés mellett a porcukrot.
  3. Hozzáreszeljük a citrom héjat, a réteslisztet és végül az olvasztott margarint.
  4. Őzgerinc formát (vagy kenyérsütő formát, nekem az volt) kikenjük margarinnal, és megszórjuk liszttel, majd eloszlatjuk benne a tésztát.
  5. Forró sütőbe tesszük kb. 250 fokra 5 percig, majd mérsékeljük 180 fokra, és tűpróbáig sütjük. Porcukorral meghintve lehet tálalni, érdemes hozzá akár lekvárt is enni.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 171
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

DuCsi

Mióta szakács: 2014.02.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos szelet, citromos őzgerinc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

265
tojásfehérje 4 db
porcukor 12 dkg
rétesliszt 8 dkg
margarin 3 dkg
citromhéj 2 citromból nyert