Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos pite Angie konyhájából

Citromos pite Angie konyhájából
Citromos pite Angie konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2011 karácsonyára készült, a párom kedvence.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport és annyi tejet, amennyi szükséges, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  2. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és egyenként kisütjük 200 fokon, 10-15 perc alatt.
  3. A krémhez a lisztet kikeverjük egy kevés tejjel, a többit felforraljuk és megfőzzük benne a krémet. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a kihűlt krémet, végül a citromlét.
  4. A lapokat lekenjük a krémmel, a tetejét megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 626
elküldve: 12
receptkönyvben: 404
elkészítve: 3/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, karácsonyi édességek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos szelet, citromkrémes süti, citromos sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vikica83
Vikica83 Wed, 2015-07-29 15:09

Kedves Angie-30! Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen méretű tepsiben/tepsin sütötte ki a lapokat? Köszönettel: Viki

1327
margarin 10 dkg
cukor 5 dkg
tojás 1 db
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 0.5 dl
tej 5 dl
finomliszt 6 evőkanál
margarin 25 dkg
cukor 25 dkg
citromlé 2 citromból nyert