Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos pitetorta

Citromos pitetorta
Citromos pitetorta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

23 cm-es átmérőjű piteforma kell hozzá, aminek a belsejét ki lehet venni. 8 szelet van belőle, frissen fogyasztva finom. Tárolás: hűtőben 1 nap. A tetejét is megszórhatjuk cukorral, és szeletelve tálaljuk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk géppel, és 3 órát a hűtőben pihentetjük.
  2. Ezután kinyújtjuk akkorára, hogy egy piteformát ki tudjunk bélelni vele, majd a széleit nyújtófával levágjuk, és villával megszurkáljuk.
  3. A citrom levét kifacsarjuk, majd a tejszínt a cukorral, a tojásokkal meg a citromlével összekeverjük, és az 1 citrom héját is reszeljük bele.
  4. A tortát 10 percig elősütjük 180 fokon, majd ha kissé kihűlt, a citromos keveréket beleöntjük, és 160 fokon 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 954
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos pite, zöldcitromos pite, lime-os pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

794
finomliszt 22 dkg
cukor 6 dkg
2 csipet
vaj 14 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 2 ek
limelé 1 lime-ból nyert
cukor 10 dkg
tojás 4 db
habtejszín 70 ml
finomliszt 1 evőkanál
citromhéj 1 citromból nyert