Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos polenta-torta

Citromos polenta-torta
Citromos polenta-torta
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számomra a tökéletes sütemény, torta ismérvei, tartalma: citrom, friss gyümölcs, könnyű, kellemes textúrájú tészta, semmi csömörség. Ez a torta tökéletesen megfelel ezen kritériumoknak. További képek a blogomon láthatók.

hozzávalók / 4 adag

24 cm-es piteformához

​Tetejére

ajánlat

Tálaljuk vaníliasodóval, friss bogyós gyümölcsökkel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a forma alját kibéleljük sütőpapírral.
  2. Egy tálba szitáljuk a sima lisztet a sütőporral, belekeverjük a polentát.
  3. A tojásokat, a tojásfehérjét a cukorral pár perc alatt habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztes keveréket, a citromhéjat, citromlét, joghurtot, olajat, és alaposan elkeverjük.
  4. A formába öntjük a masszát, és 30 perc alatt készre sütjük. Ha megreped a teteje, akkor már biztosan jó, de tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Ha kihűlt, borítsuk ki a formából, friss eperrel, reszelt citromhéjjal, porcukorral megszórva, vaníliaöntettel lelocsolva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 640
elküldve: 15
receptkönyvben: 171
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

könnyű citromos torta, citromos torta kukoricalisztből, citromtorta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jenes Judit
Jenes Judit Wed, 2013-07-17 13:05

Szia Szofika nagyon tetszik a recept, azt szeretném kérdezni a tojásfehérjéket külön habbá kell verni és úgy bele? Köszi

giuditta25
Szofika / giuditta25 Wed, 2013-07-17 13:06

Kedves Judit, ebben az esetben nem kell habbá verni, együtt az egész tojásokkal és a cukorral kell habosra keverni!!!Remélem ízleni fog!üdv: Szofika :)

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2013-07-06 01:13

Ez nekem is tetszik, hasonloval probalkoztam mar en is. A polenta/kukoricaliszt liszt vagy dara? A kukoricaliszt szerint liszt, de a polenta inkabb dara. Koszi es jo hetveget!

d.erika1971
d.erika1971 Fri, 2013-07-05 18:23

Szia Szofika!
Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted a sima lisztet kiválthatom kukoricaliszttel vagy más gluténmentes liszttel?
Köszi a választ előre is!
Erika

giuditta25
Szofika / giuditta25 Fri, 2013-07-05 19:53

Kedves Erika!Megmondom őszintén, én eddig nem sütöttem még gluténmentes liszttel semmit, ha normál sütireceptek gond nélkül működnek Neked a helyettesítéssel, akkor ennek is működnie kell :) Ha elkészíted, mindenképp jelezz vissza, hogy milyen lett!Üdv: Szofika :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-07-05 17:28

Jaj de finom lehet ez a torta. Isteni választás. Már meg is jött hozzá a kedvem. Köszönöm ezért a remek receptért. Üdv: Évi néni

giuditta25
Szofika / giuditta25 Fri, 2013-07-05 17:35

Kedves Évi néni,köszönöm, érdemes kipróbálni mert nagyon hamar kész van, isteni finom és bármilyen gyümölccsel készíthető!Üdv: Szofika :)

706
finomliszt 13 dkg
sütőpor 1.5 tk
kukoricaliszt 12 dkg
tojás 3 db
tojásfehérje 2 db
cukor 17 dkg
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 2 citromból nyert
olívaolaj 80 ml
görög joghurt 170 ml
szamóca 25 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
porcukor 1 ek