Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-ricottás ravioli

Citromos-ricottás ravioli
Citromos-ricottás ravioli
33 perc / előkészület: 30 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első raviolija, de biztos, hogy nem az utolsó. Valamiért szentül meg voltam győződve, hogy tésztanyújtógép nélkül nem lehet elég vékonyra nyújtani a tésztát, de ez nem igaz. Persze jóval nagyobb meló, de érdemes rá időt áldozni, mert össze sem lehet hasonlítani a friss tésztát a szárazzal.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sóval együtt átszitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, az olívaolajat és egy-két evőkanál vizet, majd összekeverjük.
  2. Ha a tészta összeállt, további 10 percig dagasztjuk, amíg jó rugalmas nem lesz. Frissen tartó fóliába becsomagoljuk, és egy órát szobahőmérsékleten pihentetjük.

A töltelékhez

  1. A ricottához reszeljük a parmezán sajtot és a citrom héját, és kevés sóval ízesítjük.
  2. A tésztát három részre osztjuk, és egyenként 35x20 centis lapokra nyújtjuk. A tészta egyik felére, két sorban 5-5 adag tölteléket teszünk egymástól 2-3 centire.
  3. A töltelékek közötti tésztafelületet megkenjük vízzel, majd a tészta másik felét ráhajtjuk. A töltelékek közül kinyomkodjuk a levegőt, alaposan összenyomkodjuk a két tésztalapot, és kiszaggatjuk a raviolikat.
  4. Forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt kifőzzük a tésztát, majd olvasztott vajban megforgatjuk.

A tetejére

  1. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a zsályaleveleket, és néhány percig pirítjuk, majd meglocsoljuk a vajjal a készre főtt tésztákat.
  2. Frissen őrölt borssal és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 229
elküldve: 2
receptkönyvben: 213
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

ricottával töltött tészta, házi készítésű ravioli zsályás vajban forgatva

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

632
finomliszt 400 g
1 kávéskanál
olívaolaj 2 teáskanál
tojás 4 db
víz 1 evőkanál
ricotta 250 g
citromhéj 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 dkg
vaj 10 dkg
zsálya 1 csokor
parmezán sajt 10 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint