Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos ricottakrém eperrel

Citromos ricottakrém eperrel
Citromos ricottakrém eperrel
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors desszert az eperszezonra. Eper helyett elkészíthetjük málnával is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ricottát a citromhéjjal, citromlével és cukorral krémesre kavarjuk, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszint.
  2. Az epret megmossuk, tisztítjuk, kockákra vágjuk, majd a vaníliás cukorral elkavarjuk.
  3. A krémet az eperrel 4 pohárba rétegezzük és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 797
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-ricottás pohárkrém, réteges pohárkrém eperrel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2015-05-28 16:34

Nagyon fincsi, ízletes desszert. Kicsit kevesebb tejszínhabot ajánlok hozzá, és egy parányit többet a citromfélékből, és a cukorból... :)

311
ricotta 250 g
cukor 25 g
citromhéj 0.5 ek
citromlé 50 ml
habtejszín 200 g
eper 250 g
vaníliás cukor 1 csomag