Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos risotto muffin

Citromos risotto muffin
Citromos risotto muffin
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy külföldi weboldalon találtam a receptet. Itt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen más lekvárral fogyaszthatjuk. Melegen, hidegen, bárhogyan finom :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öblítsünk ki egy lábost hideg vízzel, öntsük bele a tejet, melegítsük, de forraljuk fel. Öntsük bele a rizst, adjunk hozzá egy csipet sót és közepes lángon, sűrűn kevergetve főzzük 10 percig.
  2. Adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, főzzük még 10 percig.
  3. Öntsük át a rizst egy nagyobb keverőtálba, hagyjuk egy órát pihenni. Ezalatt a rizs magába szívja a folyadékot.
  4. A kihűlt rizses masszához keverjük hozzá a tojássárgákat, a citromlét, a reszelt citromhéjat és a rumot.
  5. Verjük fel a tojásfehérjét (kemény legyen, de ne száraz!). Forgassuk hozzá a masszához.
  6. Béleljünk ki egy muffin sütőformát papírkosárkákkal, kanalazzuk bele a rizses keveréket.
  7. 190 fokon süssük 10 percig, majd 180 fokon 15-20 percig, míg aranybarna nem lesz a teteje.
  8. Tegyük rácsra a muffinokat, hagyjuk hűlni 10 percig, majd hámozzuk ki őket a papírból. (Ha hosszabb ideig hagyjuk benne, beleragadnak.)
  9. Rakjuk tányérra, szórjuk meg porcukorral, merjünk rá egy kiskanálnyi lekvárt és kész is.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 45 016
elküldve: 39
receptkönyvben: 1 043
elkészítve: 32/37
Facebookon megjelent: 1

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rizs muffin, rizses muffin, tejberizs muffin

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

montag
montag Sat, 2014-01-11 20:58

Kedves Samy, az lenne a kérdésem, hogy a fél bögre, az kb. hány gramm? Elég sokféle méretű bögre van itthon:-) A másik kérdésem, hogy akkor margarin vagy vaj kell bele, mert a hozzávalóknál margarin van, a leírásnál vaj. Köszönöm előre is a választ!

Takika777
Takika777 Wed, 2013-09-25 10:22

Ezt is rögtön megsütöm, de a hétvégén semmitnemeszem unokáimat megleptem egy rizsfelfújttal, mivel sem zöldséget, sem húst nem akarnak enni. Tömény idegbaj velük az étkezés. Most egy Balaton kerülő bringatúráról érkeztek hozzánk és láss csodát megették a levest, a töltött paprikát és még utána az összes rizsfelfújtat is. Vicikó receptje alapján készítettem , de még a szülők is azt mondták, hogy ilyen finomat még nem ettek. Soha nem ették meg az édességet, mert nyulak és zöldségen élnek.
Vicikó receptje nem a fojtos suliban megszokott tömény valami, hanem egy remegő csoda.
Teljesen hasonlít a fenti recepthez, sőt még vaj és tejföl is van benne, ettől aztán mennyei.

Biztos ez is finom lesz, az eredménnyel jelentkezem majd!

szmari
szmari Wed, 2013-08-14 13:27

Kedves Samy!
Hogy ez a recept időtálló, megerősítendő jövök én most, 2013 augusztusában a mai tesztelés után.

Sima egyszerű rizzsel, mindenféle rizsfelfújt receptet sutba dobva, akár muffin, akár más formában, ezután csak ezt fogom használni. Az összes eddigi próbálkozásnál mindig száraz volt a végeredmény, "fojtós". Pedig nem vagyok már kezdő a konyhában:-)

Ez viszont ma tökéletes lett!

Köszönöm a család nevében :-)

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-09-07 17:51

No én kipróbáltam, egyszerű mezei rizzsel, és nem muffinformában, hanem piteformában. Úgyhogy alásan jelentem, működik sima rizzsel is, viszont azt én sem tudom megmondani hány db muffin lett volna belőle...de nagyon finom! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-18 10:54

Nagyon jol nezz ki, ki is szeretnem ma probalni, csak arra lennek meg kivancsi, hogy hany darab lesz belole?

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-10-18 23:53

Ez nagyon tetszik kedves Petra!:)) Ezt hamarosan el is készítem, az tuti! :) És nagyon étvágygerjesztő a kép...:)))Pusz: Mrs Smith

krisszel
krisszel Mon, 2010-10-18 18:51

Sziasztok!
Ez tényleg guszta! Szerintem holnap ki is próbálom!
Egyszerű, de nagyszerű!
Köszi a receptet.
Szép estét Mindenkinek!

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-10-18 11:05

Hé, no és hol maradt a:
"Megjegyzés: Nem, nem rizskoch pogácsaszaggatóval formázva...:-p"
A recept meg isteni!
Puszizlak!
P.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-18 10:52

Igen, nagyobb boltokban lehet kapni, igaz én már láttam CBA-ban is. Tescoban vettem legutóbb, kb 350 Ft-os áron. Érdemes kipróbálni ezt a rizsfajtát, nem fogsz benne csalódni. Sütit még nem készítettem belőle, de a mai nap folyamán erre is sort kerítünk :).

petrezselyem
petrezselyem Mon, 2010-10-18 09:29

Tetszik a recept,szeretném megcsinálni,csak nem ismerem ezt az arborio rizst.A sima rizzsel nem kivitelezhető?Előre is köszönöm válaszod.Üdv.)

villers
villers Mon, 2010-10-18 10:29

Bármilyen rizzsel jó, én is szoktam hasonlót alkotni, csak kimondottan "pergő" rizs nem jó, de azon kívül bármelyik, akár hosszú- akár kerekszemű :)

petrezselyem
petrezselyem Mon, 2010-10-18 10:48

Köszönöm a gyors válaszokat.Kipróbálom,és majd meglátszik,hogy jó-e sima rizzsel is.Ha nem,akkor veszek ilyen másik rizst,gondolom nagyobb marketekben lehet kapni.Szép napot!

Samy
Samy / Samy Mon, 2010-10-18 10:04

Kedves Petrezselyem! Az arborio rizs risottohoz használt rizs. Általában az ilyen tejben főtt rizses desszertekhez ezt ajánlják. Még nem próbáltam másikkal, úgyhogy nem tudom sajnos. Üdv, Samy :)

495
tej 7.5 dl
rizs 0.5 bögre
1 csipet
cukor 0.5 bögre
vaníliás cukor 0.5 csomag
margarin 4 ek
tojás 2 db
rum 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 ek
porcukor 12 csipet
ribizlidzsem 12 teáskanál