Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos rolád diétásan

Citromos rolád diétásan
Citromos rolád diétásan
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a változat fogyókúrám idején készült, amikor nagyon ráéheztem egy kis sütire. A teljes kiőrlésű lisztnek és az édesítőnek köszönhetően viszonylag alacsony a ch tartalma. Természetesen cukorral, búzaliszttel is elkészíthető, úgy is nagyon finom.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 12 dkg glukononnal és 3 ek vízzel habosra keverjük. Óvatosan a sárga krémhez adjuk a tojáshabot, és a sütőporral elkevert liszteket is.
  2. Sütőpapírral kibéleljük a gáztepsit, rákenjük a tésztát, és kb. 25 perc alatt 160 fokon (légkeverésen) világosra sütjük.
  3. Amikor kivesszük, sütőpapírral együtt feltekerjük, s hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Közben elkészítjük a krémet: az édesítővel keményre verjük a habot, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét, valamint a fixet.
  2. A tésztát kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt, a krém 2/3 részével megkenjük, visszatekerjük. A maradék krémmel kívülről is bevonjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 921
elküldve: 2
receptkönyvben: 101
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

csandi

Mióta szakács: 2014.02.11.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diétás citromos piskótatekercs, citromkrémes piskótatekercs, cukormentes piskótatekercs citromos krémmel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

169
tojás 6 db
víz 3 evőkanál
édesítőszer 120 g
finomliszt 5 dkg
teljes kiőrlésű liszt 4 dkg
sütőpor 1 teáskanál
növényi habtejszín 500 ml
édesítőszer 50 g
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
zselatinfix 1 csomag