Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-sajtos hekk

Citromos-sajtos hekk
Citromos-sajtos hekk
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem a hal ízét, egyedül a hekket eszem meg kb. évente kétszer. Most eljött az ideje.
Azért szeretem ezt a receptet, mert a citrom elnyomja a hal ízét :).

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Diéta alatt a sajt helyett készíthetjük zöldségszeletekkel is (pl. gomba).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket egyesével egy nagy darab alufóliára fektetjük (akkora legyen, hogy be tudjuk vele csomagolni).
  2. A halra teszünk pár csepp olívaolajat. Megsózzuk, borsozzuk.
  3. Sajtszelettel lefedjük.
  4. A citromot nagyon vékonyan felkarikázzuk.
  5. A sajt tetejére teszünk citromkarikát.
  6. Rátekerjük az alufóliát.
  7. Minden halszeletet egyesével készítünk el ezzel a módszerrel.
  8. Előmelegített sütőben max. hőmérsékleten hamar kész.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 31 367
elküldve: 13
receptkönyvben: 364
elkészítve: 30/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos sült hal citromkarikákkal, sült hekk sajttal és citrommal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lucsii
lucsii Sun, 2012-04-29 19:26

Nagyon finom! :) Én teljesen zsiradék mentesen készítettem el, olívaolaj helyett sütőpapírba tekertem, és utána alufóliába :)

608
heck 500 g
citrom 1 db
olívaolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
sajt 200 g