Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos sertésszelet

Citromos sertésszelet
Citromos sertésszelet
125 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A savanykás ízek kedvelőinek. A recept eredete: A Jó Konyha - Ötletes receptek minden alkalomra. Köretként párolt rizst vagy főtt burgonyát adjunk hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszában felvágjuk. A húst megtűzdeljük a fokhagymával, dörzsöljük be sóval.
  2. Egy lábasban melegítsük meg a disznózsír és olaj keveréket, helyezzük bele a húst, és kb. 15-20 perc alatt süssük körbe aranysárgára. Vegyük ki a húst, és tegyük félre.
  3. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk karikákra. Dobjuk a pecsenyezsírra, és állandó keverés mellett süssük üvegesre. Tegyük vissza a sültet a lábasba.
  4. Facsarjuk ki a citrom levét, öntsük a hús levébe, szórjuk meg kevés kakukkfűvel. Tegyük bele a paprikát egészbe és a babérlevelet. Fedjük le a lábast, és főzzük az ételt kis lángon 90 percig.
  5. Szeleteljük fel a húst. Öntsük le a saját levével, és azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 320
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos sertéscomb, citromos sertéshús

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

584
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 6 közepes fej
citromlé 4 citromból nyert
fokhagyma 2 gerezd
chili 1 db
sertészsír 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
kakukkfű 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint