Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-spárgás házi tészta

Citromos-spárgás házi tészta
Citromos-spárgás házi tészta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A citromos tésztát kifejezetten ehhez a fogáshoz készítettem. Lehet, hogy van, akinek sok ez a citrommennyiség, így azt tanácsolom, hogy először csak egy citrom levét csavarja a tésztára. Nekem ízlett a többel. Még kipótoltam egy kis grillezett baconnel.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárga vastagabb végét letörjük, eldobjuk, a másik végét is letörjük, félretesszük, mert annak csak rövid idő szükséges a pároláshoz. A megmaradt szárat 4 cm-es darabokra vágjuk fel.
  2. Az olajon a spárgaszárakat megpároljuk néhány perc alatt, közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Közben megfőzzük a tésztát sós vízben, és ha kész, átszedjük a spárgára. A citrom héját ráreszeljük, a citrom levét rácsavarjuk, összeforgatjuk, és máris tálalhatjuk.
  4. Tálalásnál frissen parmezán sajtot reszelünk rá, és megszórjuk aprított snidlinggel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 439
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

citromos tészta, házi tészta citromosan, spárgás tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Thu, 2013-05-23 18:15

Úgy látom, mostanában egy rugóra jártunk :) Bár én bolti tésztát használtam, pont ilyen ízvilágot találtam ki a spárgához a minap. Mindenképp megpróbálkozom a citromos tésztával, köszi az ötletet!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-05-24 12:51

Vagyunk így néhányan. Pl. Tormával sokszor jut hasonló eszünkbe ugyanabban az időben, pedig a földrajzi távolság jókora közöttünk. Próbálkozom mindenféle tészta ízesítéssel. Olyan tésztákat szeretnék készíteni, amelyekhez nem sok mindent kell már hozzátenni, esetleg egy kis szószt. Vagy olyan ízeket,-mint ez is,- amit aztán több ételnél használhatok. Jó kísérletezést kívánok neked is , egyben szép hétvégét hozzá!
Üdv: Évi néni

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-05-24 18:11

Igen, Tormával én is így vagyok :) És én is szeretem az olyan tésztákat, amikre akár nem is kel más, csak egy kis olívaolaj, vagy fűszer.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-05-23 13:37

Ahhoz még el tudnék képzelni egy kis citromot, kakukkfüvet, ilyesmit. Jó étvágyat hozzá! Majd írd meg légyszíves, hogy tetszett. Üdv: Vass

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-05-23 02:55

Most a hetvegen kiprobalom ezt a citromos tesztat; valamivel! lehet, hogy gomba-avokado kombi lesz... En is "citromos" vagyok.. ;)

528
zöldspárga 25 dkg
tészta 30 dkg
olívaolaj 3 ek
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 2 citromból nyert
parmezán sajt 5 dkg
snidling 2 ek