Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-szegfűszeges májpástétom

Citromos-szegfűszeges májpástétom
Citromos-szegfűszeges májpástétom
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Frank Júlia remek Disznótoros szakácskönyvében bukkantam rá egyszer, amikor előételt kerestem egy vacsorához. Nagy sikere volt, különleges, finom, és végre nem a megszokott májpástétom íz. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat annyi vízbe rakjuk, amennyi éppen ellepi, hozzáadjuk a szegfűszeget (én mindig teatojásba teszem, hogy ne kelljen utána halászgatni), és megfőzzük.
  2. A leszűrt májat aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a keményre főzött tojást, vajat, reszelt citromhéjat, citromlét, és jól összekeverjük.
  3. Sóval, borssal ízesítjük. Jól behűtve tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 953
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
283 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

fűszeres májkrém, citromos májkrém, pulykamájkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

349
pulykamáj 20 dkg
vaj 5 dkg
tojás 1 db
citrom 0.5 db
szegfűszeg 5 db