Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-tárkonyos sertésraguleves

Citromos-tárkonyos sertésraguleves
Citromos-tárkonyos sertésraguleves
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a savanykás ízű raguleveseket, és elhatároztam, hogy végre én is főzök egyszer. Megnéztem több receptet is, aztán összeraktam a sajátomat. Bár eddig még soha nem csináltam kétszer ugyanúgy, nagyjából ez a kiindulási alap.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Melegen tálaljuk. Savanykás íze miatt nyáron is jólesik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, feldaraboljuk kisebb kockákra. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és 2 ek. forró olajban üvegesre pároljuk. Beleforgatjuk a húst, és addig keverjük folyamatosan, amíg megfehéredik. Megszórjuk pirospaprikával és borssal. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk 1 tk sóval, és forrástól számítva, időnként megkeverve közepes lángon, fedő alatt 25-30 percig főzzük.
  2. Amíg a hús fő, megpucoljuk a zöldségeket. A sárgarépát és a fehérrépát vékony karikákra vágjuk. A zellert és a karalábét egészben hagyjuk. A zöldbabot (ha nem üveges vagy mirelit) néhány cm-es darabokra vágjuk. A citromot vékonyan felkarikázzuk.
  3. Miután a hús főtt 25-30 percig, hozzáadjuk a zöldségeket (ha üveges babot vettünk, annak a levét is hozzátehetjük). Felöntjük vízzel, megsózzuk, petrezselyemmel és tárkonnyal fűszerezzük. Beletesszük a citromkarikákat.
  4. Újraforrástól számítva további kb. 25-30 percig főzzük lefedve lassú tűzön, időnként megkavarva. Ha a víz túlságosan lefőtt, pótoljuk. Amikor a zöldség megpuhult, apró levestésztát (pl. eperlevél) teszünk bele. Néhány percig főzzük, amíg a tészta is megpuhul. Közben egy kis merőkanál levet kiveszünk belőle, összekeverjük a tejföllel, amit a végén beleöntünk a levesbe, és ezzel még pár percig forraljuk.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 2 893
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Magdolna

Mióta szakács: 2019.05.31.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tárkonyos raguleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marop
Magdolna / marop Fri, 2019-06-21 00:43

Kedves Padmee!
Ebben igaza van, tényleg fordítva írtam. Pedig alaposan átnéztem a receptet, mielőtt beküldtem. Az az igazság, hogy először elfelejtettem beleírni a borsot és a pirospaprikát, aztán úgy tűnik, rossz helyre szúrtam be. Így jár az, akinek késő este marad csak ideje recepteket írogatni. :-( Máris kijavítottam.

Padmee
Padmee Thu, 2019-06-20 16:14

Kedves Magdolna!
"Beleforgatjuk a húst, megszórjuk pirospaprikával és borssal, és addig keverjük folyamatosan, amíg megfehéredik." Gondolom, hogy fordítva írta! Először fehéredésig forgatjuk a húst az üvegesre párolt hagymán, és csak utána szórjuk meg pirospaprikával és borssal.
Vagy Ön a pirospaprikával bevont húsról látja, mikor fehéredik?
(Elnézést, én csak 53 éve főzök lehet, hogy rosszul csináltam eddig)
Üdvözlettel

364
sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes db
zöldbab 30 dkg
zöldborsó 10 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
citrom 0.5 db
tejföl 2 dl
eperlevél tészta 100 g
tárkony 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
3 teáskanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
petrezselyem 1 csipet
fekete bors 1 csipet
víz 2 l