Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos tejfölös pohárkrém

Citromos tejfölös pohárkrém
Citromos tejfölös pohárkrém
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, finom kis desszert, a tetejére került citromkrémes pókháló díszítéssel rendkívül mutatós. Hamar elkészül, hamar elfogy.

hozzávalók / 3 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Ízlés szerint a zselatin mennyiségét csökkenthetjük, attól függően, milyen állagot szeretnénk elérni. 2 lapzselatinnal krémes állagot, 4 lappal jóval szilárdabbat érünk el. Én 4-et használtam, mert az itt kapható tejföl hígabb,mint a magyar. Magyar tejföllel 2 lap is elég.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A piskótához a tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral fehéredésig, beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a fehérjét, és óvatosan összekeverjük. Kisméretű (20x20 cm), kivajazott-kilisztezett tepsiben 160 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük, félretesszük hűlni.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, a tejfölt kikeverjük a porcukorral, citromlével, citromhéjjal, és óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.
  3. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, és pici vízzel mikróban kb. 20 mp alatt megmelegítjük, és hozzácsurgatjuk a krémhez. Alaposan elkeverjük. A kihűlt piskótát apróbb darabokra tépkedjük, és indul a rétegezés a poharakba.
  4. Alulra piskóta kerül, erre lemon curd, majd a tejfölös krém. Ismét piskóta, lemon curd, tejfölös krém.
  5. Egy nejlonzacskóba tegyünk pár kanálnyi lemon curd-öt, vágjunk lyukat a végére, és tetszőleges mintával díszítsük a pohárdesszert tetejét. Tálalásig (pár óráig) tegyük hűtőbe, de a krém viszonylag hamar megköt.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 033
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos csoda, citromos pohárkrém, citromos pohárkrém piskótával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

709
tojás 2 db
finomliszt 40 g
cukor 40 g
tejföl 2 dl
habtejszín 2 dl
porcukor 10 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
lapzselatin 2 db
lemon curd 10 dkg