Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos tejszínes babapiskóta

Citromos tejszínes babapiskóta
Citromos tejszínes babapiskóta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a nyáron olvastam a Nők Lapja egyik számában, ahol Kulka Jánossal készítettek riportot a nemrégen megjelent életrajzi - és szakácskönyve kapcsán. Itt mutatták be ezt a receptet. Gondoltam, kipróbálom, de persze ahogy szoktam, kicsit magunkra formáltam. A családunkban eddig nem rajongtunk a citromos édességekért, de ez idéntől megváltozott! Nagy sikere volt az édességnek, férjem felvetette a kedvencek közé.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  2. Összekeverjük a tejfölt a gyümölcscukorral (fruktóz), belereszeljük a citromok héját, és belefacsarjuk a levét.
  3. Az elkészült krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel.
  4. Egy nagyobb tál alját kirakjuk babapiskótával – amit közvetlenül a művelet előtt narancslikőrben megforgatunk (likőr helyett használhatunk gyümölcspálinkát is, amelyet kevés vízzel hígítunk), majd rákenjük a krém felét, majd újra egy sor piskóta jön, aminek a tetején elsimítjuk a maradék citromos krémet. Nekem a fent leírt mennyiség soknak bizonyult, így hogy ne vesszen kárba a finom krém, egy krémpoharat is készítettem, ezt a receptet külön írom majd le (citromos pohárkrém).
  5. A végén ízlés szerint díszítjük. Én saját készítésű lime-os eperlekvárral dekoráltam, de megszórhatjuk pl.: durvára vágott pisztáciával vagy citrus reszelékkel (lime és citrom héja).
  6. Fogyasztás előtt  min. 2 órát hűtőben pihentetjük. Én teljes éjszakára pihentettem (előző este készítettem el a desszertet, így az ízek még jobban összeértek).
  • tepsi mérete: 27x15x5 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 961
elküldve: 6
receptkönyvben: 284
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kulináris Túrázó

Mióta szakács: 2013.07.12.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

citromos álom, babapiskótás süti, tejszínes babapiskótás szelet, citromos babapiskótás süti

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vetgala
Vetgala Sat, 2017-02-11 11:10

Nagyon finom. Csak tejszín és tejföl helyet mascarponét használtam. Köszönöm a receptet.

436
babapiskóta 30 db
tejföl 5 dl
növényi tejszín 5 dl
citrom 4 db
gyümölcscukor 100 g