Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos tejszínes túrótorta

Citromos tejszínes túrótorta
Citromos tejszínes túrótorta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A citromos süteményeket, tortákat annyira nem kedveljük, de ezt annyira jó receptnek találtam, hogy meg kellett sütnöm. Nem is bántam meg, nagyon finom!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

  • 8 dkg vaj
  • 13 dkg babapiskóta
  • 1 dl kevés tej (csak annyi, hogy formázható tésztát kapjunk)

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a finomra összemorzsolt babapiskótát, és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  2.  A citromízű pudingport a hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kissé kihűtjük. (Ha nincs citromízű pudingporunk, akkor vaníliást is használhatunk. Ez esetben keverjük bele egy citrom levét.) A túrót a citromlével és a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot, majd a zselatint forró vízben feloldunk, ha már csak langyos, akkor keverjük a krémbe.
  3. A tejszínt ( én hulalával készítettem) kemény habbá felverünk, majd a dermedő krémbe keverjük.
  4. A krémet egyenletesen a piskótára simítjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  5. A citromot vékony szeletekre vágjuk, és díszítjük vele a tortát. Ezután a zacskón lévő utasításnak megfelelően elkészített, színtelen tortazselével leöntjük. Egy-két citromfű levéllel is díszíthetjük a torta tetejét.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 855
elküldve: 5
receptkönyvben: 123
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Husi77

Mióta szakács: 2011.11.27.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, karácsonyi édességek, újév, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrótorta citrommal, tejszínes túrótorta, túrótorta babapiskótából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szticsi
szticsi Fri, 2012-09-14 10:37

Szia!
Lehet, hogy én értetlenkedem :), de : "A pudingport a hideg vízben feloldjuk, felforraljuk". tehát megfőzöm? olyan kissé folyós legyen vagy főzött krém jellegű legyen? :)

621
vaj 8 dkg
babapiskóta 13 dkg
tej 1 dl
pudingpor 1 tasak
víz 2.5 dl
tehéntúró 25 dkg
limelé 1 lime-ból nyert
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 5 dl
zselatin 10 g
víz 1 dl
citrom 1 db
tortazselé 12 g
cukor 2 csapott ek
víz 2.5 dl