Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos tiramisu tojás nélkül

Citromos tiramisu tojás nélkül
Citromos tiramisu tojás nélkül
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Manapság szívesen böngészek külföldi (német) receptes oldalakat, erre a receptre is ott bukkantam. Kimondottan olyan tiramisu receptet kerestem, ami eltér a hagyomány megszokott változattól. Ezt sikerült is elérnem, mert teljesen más! Bár mikor ettem, eszembe jutott, hogy egy kicsit elkéstem ezzel a recepttel, mert a nyári melegben, nagyon jól esett volna ez az enyhén fanyar, üdítő édesség... na majd jövőre.:) 

A cukor mennyisége az én ízlésemhez van mérve!! Bár kivételesen még anyukám sem panaszkodott, hogy savanyú a süti, mindenképp kóstoljátok meg a citromos szirupot is és a mascarpone krémet is, mielőtt belekevernétek a felvert tejszínt, és adjatok hozzá ízlés szerint plusz cukrot, ha szükséges.

hozzávalók / 7 adag

A krémhez

A citromos sziruphoz

A rétegezéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőként a citromos szirupot készítjük el. A 3 citrom héját lereszeljük (ezt a későbbiekben felhasználjuk), majd kifacsarjuk a levét. 2 dl citromlét kell kapnunk, ha esetleg kevesebb, kipótolhatjuk üveges citromlével is.
  2. A kifacsart citromléhez hozzáadjuk a vizet és a cukrot, majd közepes lángra feltesszük főzni. Addig főzzük, amíg a cukor felolvad, ekkor levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a krémet. A 3 db citrom héját lereszeljük, majd a levét kinyomjuk.
  4. A mascarponét edénybe tesszük, hozzáadjuk az 5 citrom héját (itt használjuk fel a szirup készítésénél félretett citromhéjat is), a porcukrot és a kifacsart citromlevet, majd elektromos habverővel alaposan összekeverjük.
  5. A tejszínt egy másik edényben felverjük, majd spatula segítségével, óvatosan a mascarponekrémhez keverjük.
  6. A kihűlt citromos szirupba egyenként belemártjuk (csak egy pillanatra, áztatni nem szabad) a babapiskótákat, majd egy szögletes edény aljára sorban, szorosan egymás mellé rakosgatjuk. 
  7. Rákenjük egyenletesen a krém felét.
  8. A többi piskótát is megmártjuk a citromos szirupban, és a krémre rakosgatjuk.
  9. Rákenjük a krém másik felét, és alaposan elsimítjuk.
  10. Ízlés szerint díszítjük a tetejét reszelt citromhéjjal vagy citromszeletekkel, és hűtőbe tesszük 5-6 órára.
  11. Hűtés után tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 36 372
elküldve: 14
receptkönyvben: 162
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromisu, tiramisu citromos sziruppal, kávé nélküli tiramisu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petrezselyem
petrezselyem Thu, 2013-09-12 16:34

Nagyon tetszik,főleg,hogy nincs benne nyers tojás!
MENTVE,mindenképpen kipróbálom!
Üdv.:petrezselyem

568
mascarpone 50 dkg
habtejszín 3 dl
porcukor 3 ek
citrom 3 db
citrom 3 db
víz 2 dl
porcukor 4 ek
babapiskóta 28 db